To­ma­ten­soep met ba­si­li­cum

Een Italiaans diner valt bij iedereen in de smaak. We beginnen met verse tomatensoep.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Een Italiaans diner valt bij iedereen in de smaak. We beginnen met verse tomatensoep. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur glazig. Snijd de tomaten in kwarten. Voeg toe aan de soeppan en bak 5 min. mee. Voeg de paprikapoeder toe. Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan. Voeg de bouillon toe en laat 10 min. zachtjes koken. Roer de basilicumblaadjes door de soep, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de grote kommen en garneer met de rest van de basilicumblaadjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Tomatensoep met basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­soep met ba­si­li­cum

1
1
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur glazig.

2
2
  • 750 g rijpe tomaten
  • 2 tl paprikapoeder

Snijd de tomaten in kwarten. Voeg toe aan de soeppan en bak 5 min. mee. Voeg de paprikapoeder toe.

3
3
  • 15 g basilicum

Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan.

4
4
  • 750 ml groentebouillon

Voeg de bouillon toe en laat 10 min. zachtjes koken. Roer de basilicumblaadje door de soep, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering.

5
5

Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel over de grote kommen en garneer met de rest van de basilicumblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.