Me­loens­lush

Bij meloen denk je toch meteen aan de zomer? Helemaal als je er verfrissende slush van maakt.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje zonder alcohol Bij meloen denk je toch meteen aan de zomer? Helemaal als je er verfrissende slush van maakt. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • diepvriesbak
  • blender of staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de meloen en schep de zaadlijsten eruit. Snijd een schijfje meloen per glas af voor de garnering. Schil de meloen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schenk er de helft van de Aquarius bij. Pureer met de blender of een staafmixer. Doe de meloenpuree in een diepvriesbak en zet minimaal 5 uur in de vriezer. Schep elk uur om met een vork zodat er korrelig ijs ontstaat. Verdeel het korrelige meloentje over de glazen en schenk de rest van de Aquarius erbij. Garneer met de schijfjes meloen.

combinatietip:

Schenk voor een volwassen versie een scheut Blue Curaçao (likeur) vlak voor het serveren over het meloenijs.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 21 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Meloenslush

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­loens­lush

1
1
  • 1 honingmeloen

Halveer de meloen en schep de zaadlijsten eruit. Snijd een schijfje meloen per glas af voor de garnering. Schil de meloen en snijd het vruchtvlees in stukjes.

2
2
  • 250 ml Aquarius blueberry

Schenk er de Aquarius bij. Pureer met de blender of een staafmixer. Doe de meloenpuree in een diepvriesbak en zet minimaal 5 uur in de vriezer.

3
3

Schep elk uur om met een vork zodat er korrelig ijs ontstaat.

4
4
  • 250 ml Aquarius blueberry

Verdeel het korrelige meloentje over de glazen en schenk de rest van de Aquarius erbij. Garneer met de schijfjes meloen.

combinatietip:

Schenk voor een volwassen versie een scheut Blue Curaçao (likeur) vlak voor het serveren over het meloenijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.