Pa­tat­je kap­sa­lon

De kinderen worden hier heel blij van, maar wij stiekem ook. Is het al patatdag?

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De kinderen worden hier heel blij van, maar wij stiekem ook. Is het al patatdag? 4 personen
4 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminium schaal (35 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de frites in ca. 25 min. in de oven goudbruin. Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de shoarma zonder boter of olie in 8 min. bruin en gaar. Schep de friet in de aluminium schaal en schep de shoarma erop. Verdeel de kaas over de shoarma en zet ca. 5 min. in de oven tot de kaas is gesmolten. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in dunne plakken. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, tomaat en komkommer erover. Besprenkel met de knoflooksaus.

combinatietip:

Lekker met sambal.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Patatje kapsalon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­tat­je kap­sa­lon

1
1
  • 700 g Vlaamse friet

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de frites in ca. 25 min. in de oven goudbruin.

2
2
  • 500 g shoarmareepjes

Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de shoarma zonder boter of olie in 8 min. bruin en gaar.

3
3
  • 100 g geraspte Goudse belegen kaas 48+

Schep de friet in de aluminium schaal en schep de shoarma erop. Verdeel de kaasover de shoarma en zet ca. 5 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.

4
4
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in dunne plakken.

5
5
  • 100 g gesneden ijsbergsla
  • 100 ml Turkse knoflooksaus

Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, tomaat en komkommer erover. Besprenkel met de knoflooksaus.

combinatietip:

Lekker met sambal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.