Snel­le gaz­pa­cho met stok­brood

Je knippert een keer met je ogen en klaar is je succesnummer voor warme dagen.

(8) waardeer
hoofdgerecht Je knippert een keer met je ogen en klaar is je succesnummer voor warme dagen. 4 personen
5 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender of staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de inhoud van het potje gegrilde paprika’s (inclusief het vocht en de knoflook) in een hoge kom of blender. Snijd de komkommer in stukken en voeg samen met de tomato frito, de helft van de olie en de ijsblokjes toe. Pureer met de staafmixer of blender tot gazpacho.
  2. Halveer het stokbrood overlangs en besprenkel de broodhelften met de rest van de olie. Beleg met de ham. Snijd de kaas in plakjes en verdeel samen met de olijven over de ham. Leg de bovenkant van het stokbrood erop. Schenk de soep in de kommen en serveer het stokbrood erbij. Laat iedereen aan tafel een stuk stokbrood afsnijden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 11  g
  • natrium 2.360 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Snelle gazpacho met stokbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le gaz­pa­cho met stok­brood

1
1
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Doe de inhoud van het potje gegrilde paprika’s (inclusief het vocht en de knoflook) in een hoge kom of blender.

2
2
  • 1 komkommer
  • 350 ml tomato frito
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 6 ijsblokjes

Snijd de komkommer in stukken en voeg samen met de tomato frito, de olie en de ijsblokjes toe.

3
3

Pureer met de staafmixer of blender tot gazpacho.

4
4
  • 1 vers stokbrood
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 100 g serranoham

Halveer het stokbrood overlangs en besprenkel de broodhelften met de olie. Beleg met de ham.

5
5
  • 150 g Manchego kazen
  • 150 g knoflookolijven zonder pit

Snijd de kaas in plakjes en verdeel samen met de olijven over de ham. Leg de bovenkant van het stokbrood erop.

6
6

Schenk de soep in de kommen en serveer het stokbrood erbij. Laat iedereen aan tafel een stuk stokbrood afsnijden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.