Pom­poen­spa­ghet­ti met ven­kel­saus en ve­ga­bal­le­tjes

Ga voor een avondje vega! Met deze spaghetti bijvoorbeeld: een mix van ‘gewone’ en pompoenspaghetti.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ga voor een avondje vega! Met deze spaghetti bijvoorbeeld: een mix van ‘gewone’ en pompoenspaghetti. 4 personen
4 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de venkel en snijd de stelen en een stukje van de onderkant. Halveer de venkelknol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten.
  3. Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe aan de pan en kook in 11 min. beetgaar. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatensaus toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 min. stoven.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe aan de pasta en kook nog 1 min. mee. Giet de pasta en pompoenspaghetti af.
  5. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en schep door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de spaghetti over de borden en verdeel de tomatensaus en de balletjes erover. Bestrooi met de peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 27 2017, Allerhande Box Week 42 2017

Pompoenspaghetti met venkelsaus en vegaballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­spa­ghet­ti met ven­kel­saus en ve­ga­bal­le­tjes

1
1

Breng een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 venkelknollen

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de venkel en snijd de stelen en een stukje van de onderkant.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3

Halveer de venkelknol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten.

4
4
  • 300 g spaghetti

Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe aan de pan en kook in 11 min. beetgaar.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in de hapjespan en bak de venkel 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.

6
6
  • 1 kg passata

Voeg de passata toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 min. stoven.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • 400 g vegetarische balletjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur.

8
8
  • 800 g pompoenspaghetti

Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe aan de pasta en kook nog 1 min. mee. Giet de pasta en pompoenspaghetti af.

9
9
  • 20 g peterselie
  • 2 el kappertjes

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en schep door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Verdeel de spaghetti over de borden en verdeel de tomatensaus en de balletjes erover. Bestrooi met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.