Pom­poen­spa­ghet­ti met ven­kel en ve­ga­bal­le­tjes

Ga voor een avondje vega! Met deze spaghetti bijvoorbeeld: een mix van ‘gewone’ en pompoenspaghetti.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ga voor een avondje vega! Met deze spaghetti bijvoorbeeld: een mix van ‘gewone’ en pompoenspaghetti. 2 personen
4 6

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de venkel en snijd de stelen en een stukje van de onderkant. Halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten.
  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg vervolgens de tomatensaus toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 min. stoven.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg als het water kookt de verse pasta en eventueel zout toe aan de pan en kook in 4 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe. Giet de pasta af.
  5. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en schep door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de spaghetti over de borden en verdeel de tomatensaus en de balletjes erover. Bestrooi met de peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 106 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 27 2017

Pompoenspaghetti met venkel en vegaballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­spa­ghet­ti met ven­kel en ve­ga­bal­le­tjes

1
1

Breng een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1 venkelknol

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de venkel en snijd de stelen en een stukje van de onderkant.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3

Halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten.

4
4
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.

5
5
  • 540 g passata

Voeg vervolgens de tomatensaus toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 min. stoven.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 200 g vegetarische balletjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 250 g spaghetti all'uovo
  • 400 g pompoenspaghetti

Voeg als het water kookt de verse pasta en eventueel zout toe aan de pan en kook in 4 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe. Giet de pasta af.

8
8
  • 10 g peterselie
  • 1 el kappertjes

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en schep door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de spaghetti over de borden en verdeel de tomatensaus en de balletjes erover. Bestrooi met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.