Pom­poen­spa­ghet­ti met to­maat en braad­worst

Waarom alleen gewone spaghetti eten als je de sliertjes ook kunt mengen met pompoenspaghetti?

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Waarom alleen gewone spaghetti eten als je de sliertjes ook kunt mengen met pompoenspaghetti? 4 personen
4 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Maak de tenen knoflook schoon en snijd fijn. Was de tomaten en halveer ze.
  2. Houd 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten apart. Verhit 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een koekenpan en bak de braadworsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
  3. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een hapjespan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de helft van de cherrytomaatjes toe en bak 4 min. op middelhoog vuur mee. Schep regelmatig om.
  4. Doe de zongedroogde tomaten, de rest van de cherrytomaatjes en 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  5. Voeg als het water kookt de verse pasta en eventueel zout toe aan de pan en kook in 4 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op.
  6. Meng de spaghetti met de gepureerde tomaten en de gebakken tomaat. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken en verdeel over diepe borden. Snijd elke worst in 3 stukken en verdeel over de borden. Bestrooi met de kaas.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 880 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 26 2017

Pompoenspaghetti met tomaat en braadworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­spa­ghet­ti met to­maat en braad­worst

1
1
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g cherrytomaten

Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Maak de tenen knoflook schoon en snijd fijn. Was de tomaten en halveer ze.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 150 g zongedroogde tomaten in olie

Houd 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten apart.

3
3
  • 4 stuks braadworsten

Verhit 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een koekenpan en bak de braadworsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.

4
4

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een hapjespan en bak de ui 5 min. op laag vuur.

5
5

Voeg de knoflook en de helft van de cherrytomaatjes toe en bak 4 min. op middelhoog vuur mee. Schep regelmatig om.

6
6

Doe de zongedroogde tomaten, de rest van de cherrytomaatjes en 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

7
7
  • 500 g spaghetti all'uovo
  • 400 g pompoenspaghetti

Voeg als het water kookt de verse pasta en eventueel zout toe aan de pan en kook in 4 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe.

8
8

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op.

9
9

Meng de spaghetti met de gepureerde tomaten en de gebakken tomaat. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken en verdeel over diepe borden.

10
10
  • 60 g Regato 40+ kaas

Snijd elke worst in 3 stukken en verdeel over de borden. Bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.