Chi­ne­se roer­bak met schar­rel­kip en noe­dels

Zin in een snelle maaltijd vol verse ingrediënten? Dan is dit gerecht perfect.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Zin in een snelle maaltijd vol verse ingrediënten? Dan is dit gerecht perfect. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.
  2. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en bak de kip, de 5-kruidenpoeder en gember 3 min. op hoog vuur. Voeg de spitskool en sojasaus toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
  3. Meng de noedels, broccoli en taugé met de kip erdoor en verdeel over kommen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 25 2017

Chinese roerbak met scharrelkip en noedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se roer­bak met schar­rel­kip en noe­dels

1
1
  • 400 g broccoli

Breng een ruime pan water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes.

2
2
  • 250 g eiernoedels

Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.

3
3
  • 4 cm verse gember
  • 2 el arachideolie
  • 320 g kipfiletreepjes
  • 1 tl Chinese 5-kruidenpoeder

Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en bak de kip, de 5-kruidenpoeder en gember 3 min. op hoog vuur.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 400 g gesneden spitskool
  • 2 el sojasaus

Voeg de spitskool en sojasaus toe en bak al omscheppend 1 min. mee.

5
5
  • 125 g taugé

Meng de noedels, broccoli en taugé met de kip erdoor en verdeel over kommen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.