Ge­gril­de-pa­pri­kasa­la­de met fe­ta en munt

Bij een barbecue denk je meteen aan vlees, maar probeer ook eens om paprika te grillen. Lekker met feta en munt!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Bij een barbecue denk je meteen aan vlees, maar probeer ook eens om paprika te grillen. Lekker met feta en munt! 4 personen
4 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of oven

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Halveer de gele en rode puntpaprika’s en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd elke helft in 4 gelijke stukken en meng met de olie. Gril de paprikastukken 6-8 min. op de barbecue. Keer halverwege. Pers ondertussen de limoen uit en snijd de muntblaadjes fijn. Meng de rest van de olie, 1 el limoensap (per 4 personen), de helft van de munt, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de paprika met de dressing en verdeel over een schaal. Verkruimel de feta erover en garneer met de rest van de munt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde-paprikasalade met feta en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de-pa­pri­kasa­la­de met fe­ta en munt

1
1
  • 2 gele paprika's
  • 2 rode puntpaprika's

Steek de barbecue aan. Halveer de gele en rode puntpaprika’s en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten.

2
2
  • 1 el olijfolie

Snijd elke helft in 4 gelijke stukken en meng met de olie. Gril de paprikastukken 6-8 min. op de barbecue. Keer halverwege.

3
3
  • ½ limoen
  • 15 g munt

Pers ondertussen de limoen uit en snijd de muntblaadjes fijn.

4
4
  • 2 el olijfolie

Meng de rest van de olie, 1 el limoensap (per 4 personen), de helft van de munt, peper en eventueel zout tot een dressing.

5
5
  • 100 g feta

Meng de paprika met de dressing en verdeel over een schaal. Verkruimel de feta erover en garneer met de rest van de munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.