Ham­bur­gers

Zelf burgers maken? Helemaal niet zo moeilijk, maar wel héél lekker.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Zelf burgers maken? Helemaal niet zo moeilijk, maar wel héél lekker. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het gehakt in een kom en voeg de uienpoeder, tabasco en het zout toe. Kneed goed door elkaar en verdeel het gehakt in een burger per persoon. Vorm een bal per persoon van het gehakt. Duw de gehaktballen plat tot burgers van 1 cm dik en Ø 12 cm. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan op middelhoog vuur. Gril de burgers in ca. 8 min. gaar. Keer halverwege.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter. Halveer de hamburgerbroodjes en rooster de helften in de hete koekenpan 2 min. aan beide zijden. Snijd de tomaat in plakjes. Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met een blad sla en een burger. Leg op elke burger een plakje tomaat en 2 plakjes augurk. Verdeel de mayonaise, ketchup en mosterd erover en leg de bovenste helften van de broodjes erop.

combinatietip:

Maak de burgers af met wat fijngesnipperde ui.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Hamburgers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham­bur­gers

1
1
  • 500 g rundergehakt
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl tabasco chipotle pepper sauce
  • 1 tl zout

Doe het gehakt in een kom en voeg de uienpoeder, tabasco en het zout toe. Kneed goed door elkaar en verdeel het gehakt in een burger per persoon.

2
2

Vorm een bal per persoon van het gehakt. Duw de gehaktballen plat tot burgers van 1 cm dik en Ø 12 cm.

3
3

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan op middelhoog vuur. Gril de burgers in ca. 8 min. gaar. Keer halverwege.

4
4

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter.

5
5
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 tomaat

Halveer de hamburgerbroodjes en rooster de helften in de hete koekenpan 2 min. aan beide zijden. Snijd de tomaat in plakjes.

6
6
  • 4 blaadjes kropsla

Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met een blad sla en een burger.

7
7
  • 8 plakken augurken
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el yellow mustard mild

Leg op elke burger een plakje tomaat en 2 plakjes augurk. Verdeel de mayonaise, ketchup en mosterd erover en leg de bovenste helften van de broodjes erop.

combinatietip:

Maak de burgers af met wat fijngesnipperde ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.