bewaar
Bbq beer can chicken smokey style van Jord Althuizen
Bbq beer can chicken smokey style van Jord Althuizen
bewaar

Bbq beer can chicken smokey style van Jord Althuizen

Kip op blik is helemaal niet ingewikkeld, je moet er alleen wel even de tijd voor nemen.

1 uur 10 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 blikken

bier

2

scharrelkippen

8 el

chick mix BBQ- kruiden

15 g

verse rozemarijn

1

citroen

Dit heb je nodig

  • barbecue met deksel

  • rookhout

  • vleesthermometer

Kip op blik is helemaal niet ingewikkeld, je moet er alleen wel even de tijd voor nemen.

Aan de slag

1

Bereid de barbecue voor op indirect grillen. Verhit tot een temperatuur van 170 °C. Neem uit elk blik bier een grote slok. Dep de kippen droog met keukenpapier. Wrijf rondom gelijkmatig in met de BBQ- kruiden. Plaats de bierblikken rechtop op het heetste deel van de barbecue tot het bier begint te verdampen.

2

Neem de blikken met een tang van het vuur en zet op een snijplank. Schuif de kippen voorzichtig over de blikken heen (ze zijn heet). Trek bij elke kip de poten uit elkaar, zodat ze samen met het bierblik een 3-poot vormen. Strooi de rookhoutsnippers en ¾ van de rozemarijn op de hete kolen. Zet de kippen op het rooster, boven het koelste deel van de barbecue en met de rug van de kippen naar het warmste deel. Doe het barbecuedeksel dicht.

3

Houd de temperatuur van de barbecue zo constant mogelijk op 170 °C en gaar de kippen in ca. 50-60 min. Deze moeten een kerntemperatuur hebben van 70 °C in de borst en 75 °C in de dijen. Check dit met de vleesthermometer. Neem de kippen van de barbecue, plaats ze met blik en al rechtop op een snijplank en laat 5 min. rusten. Snijd ondertussen de citroen in parten en gril op de barbecue. Serveer de kip met de citroenparten en de rest van de rozemarijntakjes.

tip

Barbecue beer can chicken van Jord Althuizen

Instructievideo - 03:43 min.