Ven­kel en mal­se kip uit de oven

Dit gerecht is helemaal lenteproof!

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit gerecht is helemaal lenteproof! 4 personen
4 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd in 4 parten. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Bewaar het groen om te garneren. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne partjes. Schil de bieten en snijd in dunne partjes.
  3. Verdeel de aardappel en biet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie. Verdeel de kip, venkel en ongepelde knoflook over de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de kip met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Besprenkel met 1 el olie, plaats de bakplaten onder elkaar in de oven en rooster in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege de inhoud van beide bakplaten om en verwissel van plek in de oven.
  4. Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van een ½ vrucht. Pers de sinaasappel uit. Meng 3 el sinaasappelsap met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de rest van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Meng de dressing met de veldsla en de sinaasappelpartjes.
  5. Neem de bakplaten uit de oven. Houd de knoflooktenen apart. Schep de groenten en aardappel door elkaar en verdeel samen met de kip en salade over de borden. Garneer de kip met het sinaasappelrasp en het groen van de venkel. Druk voorzichtig de knoflook uit de schilletjes, prak fijn en bestrijk de kip en aardappel ermee.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 23 2017

Venkel en malse kip uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel en mal­se kip uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 1 venkelknol

Boen de aardappelen schoon en snijd in 4 parten. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Bewaar het groen om te garneren.

3
3
  • 500 g rauwe rode bieten

Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne partjes. Schil de bieten en snijd in dunne partjes.

4
4
  • 1 el arachideolie

Verdeel de aardappel en biet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie.

5
5
  • 740 g kipdijfilet
  • 4 tenen knoflook

Verdeel de kip, venkel en ongepelde knoflook over de tweede met bakpapier beklede bakplaat.

6
6
  • 2 tl gemalen venkelzaad
  • 1 el arachideolie

Bestrooi de kip met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Besprenkel met de olie, plaats de bakplaten onder elkaar in de oven en rooster in ca. 30 min. gaar.

7
7

Schep halverwege de inhoud van beide bakplaten om en verwissel van plek in de oven.

8
8
  • 1 sinaasappel

Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van een ½ vrucht. Pers de sinaasappel uit.

9
9
  • 1 el arachideolie

Meng 3 el sinaasappelsap met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.

10
10
  • 2 sinaasappels

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de rest van de sinaasappels.

11
11

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.

12
12
  • 75 g veldsla

Meng de dressing met de veldsla en de sinaasappelpartjes.

13
13

Neem de bakplaten uit de oven. Houd de knoflooktenen apart.

14
14

Schep de groenten en aardappel door elkaar en verdeel samen met de kip en salade over de borden.

15
15

Garneer de kip met het sinaasappelrasp en het groen van de venkel. Druk voorzichtig de knoflook uit de schilletjes, prak fijn en bestrijk de kip en aardappel ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.