Chi­ne­se roer­bak met ve­gaspek­jes en groen­te

Vele smaken komen samen in dit vegetarische noedelgerecht.

(8) waardeer
chinees hoofdgerecht Vele smaken komen samen in dit vegetarische noedelgerecht. 4 personen
4 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook.
  2. Maak de uien en tenen knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Veeg eventueel de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de selderij grof.
  3. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar. Giet af.
  4. Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 5 min. knapperig. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de ui, knoflook, gember en champignons in 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak nog 1 min. mee. Schep regelmatig om.
  5. Meng de noedels met de groenten in de wok en voeg de hoisinsaus toe. Verwarm al omscheppend 1 min. Neem de roerbak van het vuur en meng de peen julienne erdoor. Verdeel over de borden en bestrooi met de selderij, spekreepjes en cashewnootstukjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 7  g
  • natrium 800 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 23 2017 , Allerhande Box Week 8 2018

Chinese roerbak met vegaspekjes en groente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se roer­bak met ve­gaspek­jes en groen­te

1
1

Breng een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Maak de uien en tenen knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 4 cm verse gember
  • 400 g champignons
  • 10 g verse selderij

Schil de gember en snijd fijn. Veeg eventueel de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de selderij grof.

4
4
  • 250 g eiernoedels

Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar. Giet af.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 250 g vegetarische gerookte spekreepjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 5 min. knapperig.

6
6
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een wok en bak de ui, knoflook, gember en champignons in 3 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 200 g gesneden spitskool

Voeg de spitskool toe en bak nog 1 min. mee. Schep regelmatig om.

8
8
  • 4 el hoisinsaus

Meng de noedels met de groenten in de wok en voeg de hoisinsaus toe. Verwarm al omscheppend 1 min.

9
9
  • 150 g peen julienne
  • 15 g stukjes cashewnoot

Neem de roerbak van het vuur en meng de peen julienne erdoor. Verdeel over de borden en bestrooi met de selderij, spekreepjes en cashewnootstukjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.