Chinese roerbak met vegaspekjes en groente
Vele smaken komen samen in dit vegetarische noedelgerecht.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 4 cm verse gember
- 400 g champignons
- 10 g verse selderij
- 250 g eiernoedels
- 3 el arachideolie
- 250 g vegetarische gerookte spekreepjes
- 200 g gesneden spitskool
- 4 el hoisinsaus
- 150 g peen julienne
- 15 g stukjes cashewnoot
Advertentie
Bereiden
- Breng een ruime pan water aan de kook.
- Maak de uien en tenen knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Veeg eventueel de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de selderij grof.
- Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar. Giet af.
- Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 5 min. knapperig. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de ui, knoflook, gember en champignons in 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak nog 1 min. mee. Schep regelmatig om.
- Meng de noedels met de groenten in de wok en voeg de hoisinsaus toe. Verwarm al omscheppend 1 min. Neem de roerbak van het vuur en meng de peen julienne erdoor. Verdeel over de borden en bestrooi met de selderij, spekreepjes en cashewnootstukjes.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 800 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Chinese roerbak met vegaspekjes en groente
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chinese roerbak met vegaspekjes en groente
Breng een ruime pan water aan de kook.
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
Maak de uien en tenen knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- 4 cm verse gember
- 400 g champignons
- 10 g verse selderij
Schil de gember en snijd fijn. Veeg eventueel de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de selderij grof.
- 250 g eiernoedels
Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar. Giet af.
- 1 el arachideolie
- 250 g vegetarische gerookte spekreepjes
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 5 min. knapperig.
- 2 el arachideolie
Verhit de olie in een wok en bak de ui, knoflook, gember en champignons in 3 min. op middelhoog vuur.
- 200 g gesneden spitskool
Voeg de spitskool toe en bak nog 1 min. mee. Schep regelmatig om.
- 4 el hoisinsaus
Meng de noedels met de groenten in de wok en voeg de hoisinsaus toe. Verwarm al omscheppend 1 min.
- 150 g peen julienne
- 15 g stukjes cashewnoot
Neem de roerbak van het vuur en meng de peen julienne erdoor. Verdeel over de borden en bestrooi met de selderij, spekreepjes en cashewnootstukjes.