Ca­ri­bi­sche aard­ap­pel met ge­gril­de kip­worst

Van dit gerecht krijg je de zomer in je bol.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
caribisch hoofdgerecht Van dit gerecht krijg je de zomer in je bol. 4 personen
4 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Boen de aardappelen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Voeg als het water kookt de ongeschilde aardappelstukken toe en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit 3/4 van de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelen met de Jamaican jerk in 12 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om.
  2. Breng ondertussen nog een ruime pan water met eventueel zout aan de kook.
  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de worsten in ca. 12 min. op middelhoog vuur rondom gaar. Laat de maiskolfjes uitlekken, schep om met de rest van de olie en gril ze rondom de laatste 3 min. met de worsten mee.
  4. Snijd ondertussen de koriander grof. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Voeg als het water kookt de sperziebonen toe en kook 6 min. Giet af en laat goed uitlekken. Schep om met de mais, mango en van de koriander. Bestrooi met peper.
  5. Bestrooi de aardappelen met de rest van de koriander en serveer met de worst en sperziebonen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 22 2017

Caribische aardappel met gegrilde kipworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­ri­bi­sche aard­ap­pel met ge­gril­de kip­worst

1
1
  • 1 kg zoete aardappel

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Boen de aardappelen schoon en snijd in stukken van 2 cm.

2
2

Voeg als het water kookt de ongeschilde aardappelstukken toe en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.

3
3
  • 3 el arachideolie
  • ½ tl Jamaican jerk

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelen met de Jamaican jerk in 12 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om.

4
4

Breng ondertussen nog een ruime pan water met eventueel zout aan de kook.

5
5
  • 4 stuks kipworst

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de worsten in ca. 12 min. op middelhoog vuur rondom gaar.

6
6
  • 400 g babymaiskolfjes
  • 1 el arachideolie

Laat de maiskolfjes uitlekken, schep om met de olie en gril ze rondom de laatste 3 min. met de worsten mee.

7
7
  • 15 g koriander
  • 1 eetrijpe mango

Snijd ondertussen de koriander grof. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

8
8
  • 400 g sperziebonen

Voeg als het water kookt de sperziebonen toe en kook 6 min. Giet af en laat goed uitlekken.

9
9

Schep om met de mais, mango en tweederde van de koriander. Bestrooi met peper.

10
10

Bestrooi de aardappelen met de rest van de koriander en serveer met de worst en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.