Indiaas gekruide vis en tomaatjes uit de oven
Vanavond schuif je vis in de oven. En dat niet alleen, er gaan ook een heleboel lekkere groenten bij.

Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g basmatirijst
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el arachideolie
- 200 g fijngesneden prei
- 4 tomaten
- 525 g verse pangasiusfilets
- 2 tl vadouvan kruidenmix
- 400 ml kokosmelk
- 10 g selderij
- 400 g broccolirijst
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30)
- aluminiumfolie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Breng opnieuw aan de kook en kook in 10 min. gaar. Draai het vuur uit, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
- Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei en ui 5 min. op laag vuur. Was ondertussen de tomaten en snijd in partjes. Voeg de tomaat, knoflook en eventueel zout toe aan de prei, roer door en bak 3 min. mee. Verdeel over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi de visfilet rondom met de vadouvan en eventueel zout en leg op de groenten. Schenk de kokosmelk erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Gaar ca. 20 min. onder in de oven.
- Was ondertussen de selderij en snijd fijn. Schep de rijst om met de broccolirijst. Neem de ovenschaal uit de oven en verwijder voorzichtig de folie. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de vis, groenten en kokossaus erover. Bestrooi met de selderij.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 40 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Indiaas gekruide vis en tomaatjes uit de oven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiaas gekruide vis en tomaatjes uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 300 g basmatirijst
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe.
Breng opnieuw aan de kook en kook in 10 min. gaar. Draai het vuur uit, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el arachideolie
- 200 g fijngesneden prei
Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei en ui 5 min. op laag vuur.
- 4 tomaten
Was ondertussen de tomaten en snijd in partjes. Voeg de tomaat, knoflook en eventueel zout toe aan de prei, roer door en bak 3 min. mee.
- 525 g verse pangasiusfilets
- 2 tl vadouvan kruidenmix
Verdeel over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi de visfilet rondom met de vadouvan en eventueel zout en leg op de groenten.
- 400 ml kokosmelk
Schenk de kokosmelk erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Gaar ca. 20 min. onder in de oven.
- 10 g selderij
- 400 g broccolirijst
Was ondertussen de selderij en snijd fijn. Schep de rijst om met de broccolirijst. Neem de ovenschaal uit de oven en verwijder voorzichtig de folie.
Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de vis, groenten en kokossaus erover. Bestrooi met de selderij.