Groe­ne sus­hi­bowl met kro­kan­te tofu en no­ri

Sushiliefhebbers opgepast: als je deze bowl één keer hebt gemaakt, wil je nooit meer anders.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(24) waardeer
hoofdgerecht Sushiliefhebbers opgepast: als je deze bowl één keer hebt gemaakt, wil je nooit meer anders. 4 personen
4 24

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat akoelen tot kamertemperatuur.
  2. Laat ondertussen de tofu uitlekken. Bedek een kom met een schone theedoek en verkruimel de tofu erboven. Druk er met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht uit.
  3. Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de tofu 5 min. op middelhoog vuur. Schil en rasp ondertussen de gember. Voeg samen met de sojasaus toe aan de tofu. Roerbak nog 5-7 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en knip het norivel in stukjes. Verdeel eerst de rijst en daarna de tofu, komkommer, nori, zeewiersalade en sojabonen over de kommen. Serveer met extra sojasaus.

combinatietip:

Lekker met verse jalapeñopeper en verse koriander.

video

Green sus­hi bowl met eda­ma­me en no­ri

leuk & snel - 00:40 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Groene sushibowl met krokante tofu en nori

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne sus­hi­bowl met kro­kan­te tofu en no­ri

1
1
  • 250 g sushirijst
  • 1 el Saitaku rijstazijn

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat akoelen tot kamertemperatuur.

2
2
  • 375 g tofu naturel

Laat ondertussen de tofu uitlekken. Bedek een kom met een schone theedoek en verkruimel de tofu erboven. Druk er met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht uit.

3
3
  • 2 el sesamolie

Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de tofu 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 3 cm verse gember
  • 2 el sojasaus

Schil en rasp ondertussen de gember. Voeg samen met de sojasaus toe aan de tofu. Roerbak nog 5-7 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 400 g snoepkomkommers
  • 1 Saitaku norivel

Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en knip het norivel in stukjes.

6
6
  • 125 g koelverse zeewiersalades
  • 200 g koelverse edamame sojabonen

Verdeel eerst de rijst en daarna de tofu, komkommer, nori, zeewiersalade en sojabonen over de kommen. Serveer met extra sojasaus.

combinatietip:

Lekker met verse jalapeñopeper en verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.