Green sus­hi bowl met eda­ma­me en no­ri

Sushiliefhebbers opgepast: als je deze bowl één keer hebt gemaakt, wil je nooit meer anders.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Sushiliefhebbers opgepast: als je deze bowl één keer hebt gemaakt, wil je nooit meer anders. 4 personen
4 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het water en de sushirijst met eventueel zout in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken. Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan. Schep de sushi-azijn door de rijst.
  2. Laat ondertussen de tofu uitlekken. Verkruimel de tofu boven een met schone theedoek bedekte kom. Druk met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht uit de tofu. Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de verkruimelde tofu 5 min. op middelhoog tot hoog vuur.
  3. Schil en rasp ondertussen de gember. Voeg samen met de sojasaus toe aan de tofu. Roerbak nog 5 -7 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat ondertussen de tofu uitlekken. Verkruimel de tofu boven een met schone theedoek bedekte kom. Druk met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht uit de tofu.
  4. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de tofu, komkommer, zeewiersalade, nori snack en sojabonen over de rijst. Serveer met extra sojasaus.

combinatietip:

Lekker met verse jalapeñopeper en verse koriander

video

Green sus­hi bowl met eda­ma­me en no­ri

leuk & snel - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2017

Green sushi bowl met edamame en nori

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Green sus­hi bowl met eda­ma­me en no­ri

1
1
  • 350 ml water
  • 250 g sushirijst

Doe het water en de sushirijst met eventueel zout in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken.

2
2
  • 1 el seasoning for sushi

Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan. Schep de sushi-azijn door de rijst.

3
3
  • 375 g tofu naturel

Laat ondertussen de tofu uitlekken. Verkruimel de tofu boven een met schone theedoek bedekte kom.

4
4

Druk met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht uit de tofu.

5
5
  • 2 el sesamolie

Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de verkruimelde tofu 5 min. op middelhoog tot hoog vuur.

6
6
  • 3 cm verse gember
  • 2 el sojasaus

Schil en rasp ondertussen de gember. Voeg samen met de sojasaus toe aan de tofu. Roerbak nog 5 - 7 min goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 400 g snoepkomkommers

Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Verdeel de rijst over de borden.

8
8
  • 125 g koelverse zeewiersalades
  • 8 vellen Saitaku nori snack
  • 175 g koelverse edamame sojabonen

Verdeel de tofu, komkommer, zeewiersalade, nori snack en sojabonen over de rijst. Serveer met extra sojasaus.

combinatietip:

Lekker met verse jalapeñopeper en verse koriander

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.