Een­per­soons­lunch van spi­na­zie, ei, hüt­ten­kä­se en avo­ca­do

Je neemt alles voor deze lunch los mee en mengt het op kantoor door elkaar. Zo is alles snel klaar én vers!

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Je neemt alles voor deze lunch los mee en mengt het op kantoor door elkaar. Zo is alles snel klaar én vers! 1 personen
2 5

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de avond van te voren je ei in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Neem alle ingrediënten mee naar je werk. Pel het ei en prak met een vork. Verdeel de spinazie over het midden van een bord en verdeel daar de hüttenkäse, eikruim en tuinkers over.
  2. Halveer de tomaten en verdeel over het bord. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Leg de avocadohelften op de spinazie, besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met geroosterd volkorenbrood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

video

Een­per­soons­lunch van spi­na­zie, ei, hut­ten­ka­se en avo­ca­do

leuk & snel - 00:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2017

Eenpersoonslunch van spinazie, ei, hüttenkäse en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­per­soons­lunch van spi­na­zie, ei, hüt­ten­kä­se en avo­ca­do

1
1
  • 1 ei

Kook de avond van te voren je ei in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water.

2
2

Neem alle ingrediënten mee naar je werk.

3
3

Pel het ei en prak met een vork.

4
4
  • 50 g babyspinazie
  • 100 g hüttenkäse
  • ¼ bakje tuinkers

Verdeel de spinazie over het midden van een bord en verdeel daar de hüttenkäse, eikruim en tuinkers over.

5
5
  • 2 tastytom-trostomaten

Halveer de tomaten en verdeel over het bord.

6
6
  • 1 babyavocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

7
7
  • 1 tl extra vierge olijfolie

Leg de avocadohelften op de spinazie, besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met geroosterd volkorenbrood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.