Spi­na­zie, ei en avo­ca­do met ge­roos­terd brood

Neem alles voor deze lunch los mee en meng het op kantoor door elkaar. Voilà: snel klaar én lekker vers!

(9) waardeer
lunch Neem alles voor deze lunch los mee en meng het op kantoor door elkaar. Voilà: snel klaar én lekker vers! 2 personen
3 9

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en prak met een vork. Verdeel de spinazie over de borden en verdeel daar de hüttenkäse, tuinkers en het eikruim over.
  2. Halveer de tomaten en verdeel over de borden. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes en verdeel over de spinazie. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper. Rooster het brood, besmeer met de margarine en serveer bij de salade.
video

Een­per­soons­lunch van spi­na­zie, ei, hut­ten­ka­se en avo­ca­do

leuk & snel - 00:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 7  g
  • natrium 560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Kickstart 10-daagse , Juni 2017 , Receptkaart 2018 week 03-04

Spinazie, ei en avocado met geroosterd brood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie, ei en avo­ca­do met ge­roos­terd brood

1
1
  • 2 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en prak met een vork.

2
2
  • 100 g verse spinazie
  • 200 g koelverse hüttenkäse kaas
  • ½ bakje tuinkers

Verdeel de spinazie over de borden en verdeel daar de hüttenkäse, tuinkers en het eikruim over.

3
3
  • 4 tomaten
  • ½ avocado

Halveer de tomaten en verdeel over de borden. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit.

4
4
  • 2 tl extra vierge olijfolie

Snijd het vruchtvlees in plakjes en verdeel over de spinazie. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper.

5
5
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 10 g margarine

Rooster het brood, besmeer met de margarine en serveer bij de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.