Ge­gril­de avo­ca­do met zwar­te bo­nen

We grillen geen burgers op de barbecue, maar deze keer avocado. En serveren 'm met een lekkere salsa en zwarte bonen.

(7) waardeer
bijgerecht We grillen geen burgers op de barbecue, maar deze keer avocado. En serveren 'm met een lekkere salsa en zwarte bonen. 6 stuks
4 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe in een kom. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de helft van de limoen erboven. Halveer de vrucht en pers er bij 6 porties een ½ el sap uit. Snijd de koriander grof en meng de helft door de tomaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Hak de amandelen grof. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en leg de avocadohelften met de snijkant op het barbecuerooster. Gril ca. 3 min. of tot je grillstrepen ziet.
  3. Verdeel de avocadohelften over een mooie schaal met de gegrilde kant naar boven. Vul met de zwarte bonen en de salsa. Bestrooi met de amandelen en de rest van de koriander.

combinatietip:

Houd je van pittig? Strooi dan wat chilivlokken over de avocado's.

video

Ge­gril­de avo­ca­do met zwar­te bo­nen

leuk & snel - 00:23 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde avocado met zwarte bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de avo­ca­do met zwar­te bo­nen

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 2 Tasty Tom trostomaten

Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe in een kom.

3
3
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de helft van de limoen erboven. Halveer de vrucht en pers er bij 6 porties een ½ el sap uit.

4
4
  • 5 g verse koriander

Snijd de koriander grof en meng de helft door de tomaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 200 g zwarte bonen in blik
  • 1 el gerookte amandelen

Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Hak de amandelen grof.

6
6
  • 3 avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en leg de avocadohelften met de snijkant op het barbecuerooster.

7
7

Gril ca. 3 min. of tot je grillstrepen ziet.

8
8

Verdeel de avocadohelften over een mooie schaal met de gegrilde kant naar boven. Vul met de zwarte bonen en de salsa.

9
9

Bestrooi met de amandelen en de rest van de koriander.

combinatietip:

Houd je van pittig? Strooi dan wat chilivlokken over de avocado's.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.