Ge­gril­de avo­ca­do met zwar­te bo­nen

We grillen geen burgers op de barbecue, maar deze keer avocado. En serveren 'm met een lekkere salsa en zwarte bonen.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht We grillen geen burgers op de barbecue, maar deze keer avocado. En serveren 'm met een lekkere salsa en zwarte bonen. 6 stuks
5 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers voor 6 porties een ½ el sap uit. Meng de tomaat, een ½ tl limoenrasp en het limoensap met de helft van de koriander tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Hak de amandelen grof. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en leg de avocadohelften met de snijkant op het barbecuerooster. Gril ca. 3 min. of tot je een grillstreep ziet.
  3. Verdeel de avocado over een mooie schaal. Vul met de zwarte bonen en salsa. Bestrooi met de amandelen en de rest van de koriander.

combinatietip:

Houd je van pittig? Strooi wat chilivlokken over de avocado.

video

Ge­gril­de avo­ca­do met zwar­te bo­nen

leuk & snel - 00:23 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2017

Gegrilde avocado met zwarte bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de avo­ca­do met zwar­te bo­nen

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 2 Tasty Tom trostomaten

Snijd de tomaten in kleine blokjes.

3
3
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers voor 6 porties een ½ el sap uit.

4
4
  • 2 el verse koriander

Hak de koriander grof. Meng de tomaat, een ½ tl limoenrasp en het limoensap met de helft van de koriander tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 200 g zwarte bonen
  • 2 el gerookte amandelen

Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Hak de amandelen grof.

6
6
  • 3 avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en leg de avocadohelften met de snijkant op het barbecuerooster.

7
7

Gril ca. 3 min. of tot je een grillstreep ziet.

8
8

Verdeel de avocado over een mooie schaal. Vul met de zwarte bonen en salsa. Bestrooi met de amandelen en de rest van de koriander.

combinatietip:

Houd je van pittig? Strooi wat chilivlokken over de avocado.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.