Glu­ten­vrije ci­troen-fram­bo­zen­ca­ke

Deze frisse, fruitige traktatie met citroen en frambozen maak je met glutenvrije cakemix.

  • gebak
  • 10 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Deze frisse, fruitige traktatie met citroen en frambozen maak je met glutenvrije cakemix. 10 personen
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakeblik

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Mix de glutenvrije cakemix met de eieren en boter tot een glad beslag. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan het beslag. Schep het beslag in het met bakpapier beklede cakeblik en verdeel de frambozen erover. Duw ze een beetje in het beslag, zodat ze nog net zichtbaar zijn.
  2. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Controleer na 45 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal op de cake en keer om zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Glutenvrije citroen-frambozencake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije ci­troen-fram­bo­zen­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 180˚C.

2
2
  • 450 g AH Vrij van gluten cakemix
  • 4 eieren
  • 225 g boter

Mix de glutenvrije cakemix met de eieren en boter tot een glad beslag.

3
3
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan het beslag.

4
4
  • 125 g frambozen

Schep het beslag in het met bakpapier beklede cakeblik en verdeel de frambozen erover. Duw ze een beetje in het beslag, zodat ze nog net zichtbaar zijn.

5
5

Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

6
6

Controleer na 45 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

7
7

Laat 10 min. afkoelen in de vorm.

8
8

Zet een bord of platte schaal op de cake en keer om zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.