Glu­ten­vrije ap­pel­krui­mel­taart

Trek in appeltaart? De elstar en de goudreinet schitteren hier in glutenvrij kruimeldeeg.

  • gebak
  • 10 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 5 min. oventijd
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Trek in appeltaart? De elstar en de goudreinet schitteren hier in glutenvrij kruimeldeeg. 10 personen
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvorm Ø 28 cm met losse bodem

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef voor 1 taart 250 g zelfrijzende bakmeel boven een ruime kom. Voeg de basterdsuiker en het zout toe. Snijd voor 1 taart 125 g koude boter in blokjes en voeg toe. Splits het ei en voeg het eiwit toe (het eigeel wordt niet gebruikt). Kneed met koele handen tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Schil ondertussen de 2 soorten appels. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in een kom en voeg voor 1 taart 25 g rietsuiker en de kaneel toe. Hak de noten van de notenmix fijn en doe in een kom. Voeg de rest van het zelfrijzende bakmeel, de rietsuiker en de rest van de boter toe. Wrijf tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Neem het taartdeeg uit de koelkast en duw het in stukjes in de taartvorm zodat de hele vorm (ook de rand) bedekt is. Schep de appels in de met deeg beklede vorm. Strooi de deegkruimels over de vulling. Bak de taart in 1 uur en 5 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Glutenvrije appelkruimeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije ap­pel­krui­mel­taart

1
1
  • 250 g AH Vrij van gluten zelfrijzend bakmeel
  • 150 g witte basterdsuiker
  • ½ tl zout

Zeef het zelfrijzende bakmeel boven een ruime kom. Voeg de basterdsuiker en het zout toe.

2
2
  • 125 g boter
  • 1 ei

Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe. Splits het ei en voeg het eiwit toe (het eigeel wordt niet gebruikt).

3
3

Kneed met koele handen tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.

4
4

Verwarm de oven voor op 170 °C.

5
5
  • 500 g goudrenetten
  • 500 g elstar appels

Schil ondertussen de 2 soorten appels. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.

6
6
  • 25 g rietsuiker
  • 1 tl kaneel

Doe in een kom en voeg de rietsuiker en de kaneel toe.

7
7
  • 75 g biologische ongebrande notenmix
  • 150 g AH Vrij van gluten zelfrijzend bakmeel
  • 75 g rietsuiker
  • 75 g boter

Hak de noten van de notenmix fijn en doe in een kom. Voeg de rest van het zelfrijzende bakmeel, de rietsuiker en boter toe.

8
8

Wrijf tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Dek af en zet tot gebruik in de koelkast.

9
9

Neem het taartdeeg uit de koelkast en duw het in stukjes in de taartvorm zodat de hele vorm (ook de rand) bedekt is.

10
10

Schep de appels in de met deeg beklede vorm. Strooi de deegkruimels over de vulling.

11
11

Bak de taart in 1 uur en 5 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.