Glu­ten­vrije meer­gra­nen mues­li-muf­fins

Glutenvrij geluksontbijtje: deze muesli-muffin van glutenvrije broodmix, noten en rozijnen.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Glutenvrij geluksontbijtje: deze muesli-muffin van glutenvrije broodmix, noten en rozijnen. 12 stuks
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de broodmix, gist en kaneel in een kom. Maak een kuil in het midden en schenk daar het water en de olie in. Kneed 5 min. met een mixer met deeghaken. Meng noten en rozijnen met de hand door het deeg.
  2. Vet de muffinvorm in met de olie. Verdeel het deeg over de 12 holtes. Dek af met vershoudfolie en laat 50 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het folie van de muffinvorm en bak de muffins in 15 min. bruin en gaar. Laat de muesli-muffins 15 min. afkoelen in de vorm. Neem uit de vorm en laat verder afkoelen.

combinatietip:

Lekker met kaas en/of appelstroop.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Glutenvrije meergranen muesli-muffins

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije meer­gra­nen mues­li-muf­fins

1
1
  • 450 g AH Vrij van gluten broodmix meergranen
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 tl kaneel
  • 350 ml handwarm water
  • 50 ml zonnebloemolie

Doe de broodmix, gist en kaneel in een kom. Maak een kuil in het midden en schenk daar het water en de olie in.

2
2
  • 120 g ongebrande notenmix
  • 80 g rozijnen

Kneed 5 min. met een mixer met deeghaken. Meng de noten en rozijnen met de hand door het deeg.

3
3
  • 1 el zonnebloemolie

Vet de muffinvorm in met de olie. Verdeel het deeg over de 12 holtes. Dek af met vershoudfolie en laat 50 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek.

4
4

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het folie van de muffinvorm en bak de muffins in 15 min. bruin en gaar.

5
5

Laat de muesli-muffins 15 min. afkoelen in de vorm. Neem uit de vorm en laat verder afkoelen.

combinatietip:

Lekker met kaas en/of appelstroop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.