Thai­se noe­dels met var­kens­reep­jes

Naast échte noedels eet je vanavond oranje noedel-lookalikes: wortellinten.

(12) waardeer
thais hoofdgerecht Naast échte noedels eet je vanavond oranje noedel-lookalikes: wortellinten. 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil ondertussen de winterpeen, verwijder de uiteinden en schaaf de peen met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in lange linten. Snijd de salade-ui in ringetjes. Klop de eieren los in een kom met peper en eventueel zout en meng met de bloemkoolrijst. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst al omscheppend 3 min. Schep uit de wok en houd apart. Neem de pan met kokend water van het vuur en voeg de noedels toe. Laat 3 min. staan en giet af.
  2. Snijd ondertussen de filetlapjes in reepjes. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de filetreepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de wortellinten, salade-ui en bloemkoolrijst toe en bak nog 1 min. Schep om. Schep de noedels om met de dressing en verdeel over de kommen. Schep het vlees-groentemengsel erop en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 04 - Lang leve de keukenkoning(in) , Allerhande Box week 21 2017 , Allerhande Box Week 47 2017

Thaise noedels met varkensreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se noe­dels met var­kens­reep­jes

1
1

Breng een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 500 g winterpenen

Schil ondertussen de winterpeen, verwijder de uiteinden en schaaf de peen met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in lange linten.

3
3
  • 1 bosje salade-ui

Snijd de salade-ui in ringetjes.

4
4
  • 2 middelgrote eieren
  • 400 g bloemkoolrijst

Klop de eieren los in een kom met peper en eventueel zout en meng met de bloemkoolrijst.

5
5
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst al omscheppend 3 min.

6
6
  • 225 g Thaise rijstnoedels

Schep uit de wok en houd apart. Neem de pan met kokend water van het vuur en voeg de noedels toe. Laat 3 min. staan en giet af.

7
7
  • 350 g filetlapjes à la minute
  • 1 el arachideolie

Snijd ondertussen de filetlapjes in reepjes. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de filetreepjes 3 min. op hoog vuur.

8
8

Voeg de wortellinten, salade-ui en bloemkoolrijst toe en bak nog 1 min. Schep om.

9
9
  • 4 el Kewpie roasted sesame dressing

Schep de noedels om met de dressing en verdeel over de kommen. Schep het vlees-groentemengsel erop en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.