Thai­se noe­dels met var­kens­reep­jes

Naast échte noedels eet je vanavond oranje noedel-lookalikes: wortellinten.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Naast échte noedels eet je vanavond oranje noedel-lookalikes: wortellinten. 4 personen
4 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de winterpeen, snijd de uiteinden eraf en schaaf met een kaasschaaf in de lengte in lange linten. Was de salade-ui en snijd in ringen.
  2. Klop de eieren los in een kom met peper en eventueel zout en meng met de bloemkoolrijst. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst al omscheppend 3 min. Schep uit de wok en houd apart.
  3. Neem de pan met kokend water van het vuur en voeg de noedels toe. Laat 3 min. staan en giet af.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de varkensreepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de wortellinten, salade-ui en de bloemkoolrijst toe en bak nog 1 min. mee. Schep goed om.
  5. Schep de noedels om met de soja-gemberdressing en vervolgens met het groentemengsel. Verdeel over kommen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 21 2017, Allerhande Box Week 47 2017

Thaise noedels met varkensreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se noe­dels met var­kens­reep­jes

1
1

Breng een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 500 g winterpenen
  • 1 bosje salade-ui

Schil de winterpeen, snijd de uiteinden eraf en schaaf met een kaasschaaf in de lengte in lange linten. Was de salade-ui en snijd in ringen.

3
3
  • 2 middelgrote eieren
  • 400 g bloemkoolrijst

Klop de eieren los in een kom met peper en eventueel zout en meng met de bloemkoolrijst.

4
4
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst al omscheppend 3 min. Schep uit de wok en houd apart.

5
5
  • 225 g Thaise rijstnoedels

Neem de pan met kokend water van het vuur en voeg de noedels toe. Laat 3 min. staan en giet af.

6
6
  • 1 el arachideolie
  • 400 g magere varkensreepjes

Verhit ondertussen de olie in de wok en roerbak de varkensreepjes 3 min. op hoog vuur.

7
7

Voeg de wortellinten, salade-ui en de bloemkoolrijst toe en bak nog 1 min. mee. Schep goed om.

8
8
  • 80 ml soja-gemberdressing

Schep de noedels om met de soja-gemberdressing en vervolgens met het groentemengsel. Verdeel over kommen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.