Ve­ga Scotch eggs

Een echte klassieker uit Groot-Brittanië met ricotta en salie.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een echte klassieker uit Groot-Brittanië met ricotta en salie. 18 stuks
4 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan of ruime pan
  • vershoudfolie
  • schuimspaan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook 9 eieren voor 18 stuks in 5 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verhit de olie in een braadpan of frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.
  2. Kneed ondertussen het gehakt met de ricotta, de kruidnagel en salie goed door. Verdeel het gehakt in 9 porties. Leg 1 portie gehakt op vershoudfolie en druk plak. Leg 1 ei in het midden en vouw het gehakt met behulp van het vershoudfolie rondom het ei. Herhaal met de rest van het gehakt en de gekookte eieren.
  3. Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en doe de panko in een derde bord. Haal de Scotch eggs achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de panko. Frituur de Scotch eggs in 3 delen in ca. 7 min. goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Halveer de Scotch eggs, bestrooi met de tuinkers en serveer met de mayonaise.

serveertip:

Je kunt deze eitjes ook als voorgerecht serveren. Verdeel veldsla over bordjes, leg er een gehalveerd Scotch egg op en verdeel er wat (truffel) mayonaise en tuinkers over.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Vega Scotch eggs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga Scotch eggs

1
1
  • 10 henneneitjes

Kook 9 eieren voor 18 stuks 5 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

2
2
  • 1 liter (arachide)olie

Verhit de olie in een braadpan of frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.

3
3
  • 500 g vegetarisch gehakt
  • 100 g ricotta
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl gedroogde salie

Kneed ondertussen het gehakt met de ricotta, de kruidnagel en salie goed door. Verdeel het gehakt in 9 porties.

4
4

Leg 1 portie gehakt op vershoudfolie en druk plak. Leg 1 ei in het midden en vouw het gehakt met behulp van het vershoudfolie rondom het ei.

5
5

Herhaal met de rest van het gehakt en de gekookte eieren.

6
6
  • 2 tl bloem
  • 50 g panko

Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en doe de panko in een derde bord.

7
7

Haal de Scotch eggs achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de panko.

8
8

Frituur de Scotch eggs in 3 delen in ca. 7 min. goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier.

9
9
  • ½ bakje tuinkers
  • 4 el truffelmayonaise

Halveer de Scotch eggs, bestrooi met de tuinkers en serveer met de mayonaise.

serveertip:

Je kunt deze eitjes ook als voorgerecht serveren. Verdeel veldsla over bordjes, leg er een gehalveerd Scotch egg op en verdeel er wat (truffel) mayonaise en tuinkers over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.