Has­sel­back-cour­get­te

Een keer geen aardappel, maar courgette met kruiden en feta uit de oven.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een keer geen aardappel, maar courgette met kruiden en feta uit de oven. 4 personen
3 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgettes in de breedte om de cm in, maar niet door. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met de helft van de Mediterrane kruiden. Bak de courgettes 15 min. in het midden van de oven gaar.
  2. Snijd ondertussen de feta in de lengte en vervolgens in plakken van een ½ cm. Bestrooi met de de rest van de Mediterrane kruiden. Bak de hasselbacks nog 10. min. tot de kaas verkleurd. Neem de courgettes uit de oven en verdeel de blaadjes munt erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met extra chilivlokken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Hasselback-courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Has­sel­back-cour­get­te

1
1
  • 2 courgettes

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgettes in de breedte om de cm in, maar niet door.

2
2
  • 1 el (olijf)olie
  • ½ tl Mediterrane kruiden

Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met de kruiden.

3
3

Bak de courgettes 15 min. in het midden van de oven gaar.

4
4
  • 150 g feta
  • ½ tl Mediterrane kruiden

Snijd ondertussen de feta in de lengte en vervolgens in plakken van een ½ cm. Bestrooi met de Mediterrane kruiden.

5
5
  • 2 takjes munt

Bak de hasselbacks nog 10. min. tot de kaas verkleurd. Neem de courgettes uit de oven en verdeel de blaadjes munt erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met extra chilivlokken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.