To­ma­ten­ri­sot­to met gar­na­len

Klassiek Italiaans gerecht met als lekkere extra's: pesto en knoflook.

(22) waardeer
hoofdgerecht Klassiek Italiaans gerecht met als lekkere extra's: pesto en knoflook. 4 personen
3 22

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de artisjokharten uitlekken en vang het vocht op. Breng de tomato frito en het artisjokvocht aan de kook, voeg de rijst toe en kook 5 min. op laag vuur. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en halveer de helften nogmaals in de lengte. Snijd in stukken van 4 cm. Snijd de artisjokharten in kwarten. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 5 min. Voeg de artisjokharten, garnalen en pesto toe en roerbak nog 2 min.
  3. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes in stukjes. Voeg de rijst met de helft van het basilicum en de mozzarella toe aan de groenten en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de tomatenrisotto met de rest van het basilicum en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.640 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2017

Tomatenrisotto met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­ri­sot­to met gar­na­len

1
1
  • 400 g artisjokharten in blik

Laat de artisjokharten uitlekken en vang het vocht op.

2
2
  • 330 ml tomato frito
  • 600 g 1 minuut basmatirijst

Breng de tomato frito en het artisjokvocht aan de kook, voeg de rijst toe en kook 5 min. op laag vuur. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 2 courgette

Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en halveer de helften nogmaals in de lengte.

4
4
  • 125 g mozzarella

Snijd in stukken van 4 cm. Snijd de artisjokharten in kwarten. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 200 g verse wokgarnalen met knoflook
  • 4 el arrabbiata pesto

Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 5 min. Voeg de artisjokharten, garnalen en pesto toe en roerbak nog 2 min.

6
6
  • 15 g verse basilicum

Scheur ondertussen de basilicumblaadjes in stukjes. Voeg de rijst met de helft van het basilicum en de mozzarella toe aan de groenten en schep om.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de tomatenrisotto met de rest van het basilicum en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.