bewaar
Aspergequiche met ham en broccoli
Aspergequiche met ham en broccoli
bewaar

Aspergequiche met ham en broccoli

Wat een plaatje deze quiche! Maar dat niet alleen, de vulling is ook nog eens om te smúllen.

15 min. bereiden
50 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

traditionele olijfolie

400 g

gesneden prei

400 g

broccolirijst

1 rol

bladerdeeg vers

4

middelgrote eieren

200 ml

halfvolle melk

70 g

saus voor asperges

100 g

groene-aspergetips

50 g

rauwe ham

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (∅ 24 cm)

Wat een plaatje deze quiche! Maar dat niet alleen, de vulling is ook nog eens om te smúllen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en schep de broccolirijst erdoor.

2

Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier en bekleed de hele springvorm met het bladerdeeg. Klop de eieren, de melk en de saus voor asperges los in een kom. Verdeel het broccoli-preimengsel over het bladerdeeg en verdeel de aspergetips in een waaiervorm erover. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie. Halveer de plakjes ham in de breedte en maak er roosjes van door ze losjes op te rollen. Neem de quiche uit de vorm en verdeel de hamroosjes erover.

tip

bereidingstipDeze lentequiche is zowel koud als warm lekker. Je kunt hem 1 dag van tevoren maken. Laat de quiche in de springvorm of snijd in puntjes. Bewaar afgedekt in de koelkast.