Len­te­qui­che met as­per­ges en broc­co­li

Wat een plaatje! Maar dat niet alleen, de vulling is ook nog eens om te smúllen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wat een plaatje! Maar dat niet alleen, de vulling is ook nog eens om te smúllen. 4 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en schep de broccolirijst erdoor.
  2. Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier en bekleed de hele springvorm met het bladerdeeg. Klop de eieren, de melk en de saus voor asperges los in een kom. Verdeel het broccoli-preimengsel over het bladerdeeg en verdeel de aspergetips in een waaiervorm erover. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie. Halveer de plakjes ham in de breedte en maak er roosjes van door ze losjes op te rollen. Neem de quiche uit de vorm en verdeel de hamroosjes erover.

bereidingstip:

Deze lentequiche is zowel koud als warm lekker. Je kunt hem 1 dag van tevoren maken. Laat de quiche in de springvorm of snijd in puntjes. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2017

Lentequiche met asperges en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­qui­che met as­per­ges en broc­co­li

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 400 g gesneden prei
  • 400 g broccolirijst

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en schep de broccolirijst erdoor.

3
3
  • 1 rol bladerdeeg vers

Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier en bekleed de hele springvorm met het bladerdeeg.

4
4
  • 4 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • 70 g saus voor asperges

Klop de eieren, de melk en de saus voor asperges los in een kom.

5
5
  • 100 g groene-aspergetips

Verdeel het broccoli-preimengsel over het bladerdeeg en verdeel de aspergetips in een waaiervorm erover.

6
6

Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie.

7
7
  • 50 g rauwe ham

Halveer de plakjes ham in de breedte en maak er roosjes van door ze losjes op te rollen. Neem de quiche uit de vorm en verdeel de hamroosjes erover.

bereidingstip:

Deze lentequiche is zowel koud als warm lekker. Je kunt hem 1 dag van tevoren maken. Laat de quiche in de springvorm of snijd in puntjes. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.