Ver­se pap­par­del­le met ge­krui­de ka­bel­jauw

Heerlijk zachte kabeljauw met een jasje van kruiden: lekker!

(13) waardeer
hoofdgerecht Heerlijk zachte kabeljauw met een jasje van kruiden: lekker! 2 personen
3 13

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Bestrooi de kabeljauw rondom met de kruidenboterkruiden en eventueel met zout. Verhit de boter in de koekenpan en bak de vis 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de vis uit de pan en houd afgedekt met een deksel of aluminiumfolie warm. Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet iets slinken. Voeg de kookzuivel, het citroenrasp en 1 el citroensap (per 2 personen) toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de snijbonen in 7 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de pasta toe. Giet de snijbonen en pasta af en meng door de saus. Verdeel over de diepe borden, leg de vis erop en bestrooi met de pompoenpitten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 13  g
  • natrium 200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2017 , Allerhande Box Week 18 2018

Verse pappardelle met gekruide kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se pap­par­del­le met ge­krui­de ka­bel­jauw

1
1
  • ½ citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

2
2
  • 3 el pompoenpitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur.

3
3

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 520 g verse kabeljauwfilets
  • 1½ el kruidenboterkruiden
  • 25 g ongezouten boter

Bestrooi de kabeljauw rondom met de kruidenboterkruiden en eventueel met zout. Verhit de boter in de koekenpan en bak de vis 6 min. op middelhoog vuur.

5
5

Keer halverwege. Neem de vis uit de pan en houd afgedekt met een deksel of aluminiumfolie warm.

6
6
  • 200 g verse spinazie

Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet iets slinken.

7
7
  • 125 ml kookzuivel

Voeg de kookzuivel, het citroenrasp en 1 el citroensap (per 2 personen) toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 200 g verse gesneden snijbonen
  • 250 g verse pappardelle

Kook ondertussen de snijbonen in 7 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de pasta toe.

9
9

Giet de snijbonen en pasta af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden, leg de vis erop en bestrooi met de pompoenpitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.