As­per­ge­bur­ger met wor­tel, biet­jes en tzat­zi­ki

Burger-time! Vandaag op het menu: een burger van groene asperge en linzen.

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Burger-time! Vandaag op het menu: een burger van groene asperge en linzen. 4 personen
4 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aspergeburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en de bieten in plakjes. Haal de bladeren van de sla los. Verhit de grillpan. Snijd de hamburgerbroodjes overlangs doormidden. Leg de helften met de snijkanten naar beneden in de grillpan en gril 1 min.
  2. Bestrijk alle snijkanten van de broodjes met de tzatzikisalade. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met de sla, bietjes, peen, aspergeburgers, augurk, nog wat peen, sla en ui. Dek af met de bovenste helften van de broodjes.

combinatietip:

Lekker met gegrilde maiskolven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Aspergeburger met wortel, bietjes en tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­bur­ger met wor­tel, biet­jes en tzat­zi­ki

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 4 groenteburgers van groene asperges en linzen

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aspergeburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 kleine rode ui
  • 2 gekookte rode bieten
  • 1 krop babyromainesla

Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en de bieten in plakjes. Haal de bladeren van de sla los.

3
3
  • 4 hamburgerbroodjes

Verhit de grillpan. Snijd de hamburgerbroodjes overlangs doormidden. Leg de helften met de snijkanten naar beneden in de grillpan en gril 1 min.

4
4
  • 150 g tzatzikisalade

Bestrijk alle snijkanten van de broodjes met de tzatzikisalade.

5
5
  • 150 g peen julienne
  • 8 augurkenplakjes

Beleg de onderste helften achtereenvolgens met de sla, bietjes, peen, aspergeburgers, augurk, nog wat peen, sla en ui.

6
6

Dek af met de bovenste helften van de broodjes.

combinatietip:

Lekker met gegrilde maiskolven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.