bewaar
Aspergeburger met wortel, bietjes en tzatziki
Aspergeburger met wortel, bietjes en tzatziki
bewaar

Aspergeburger met wortel, bietjes en tzatziki

Burger-time! Vandaag op het menu: een burger van groene asperge en linzen.

15 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

traditionele olijfolie

4

groenteburgers van groene asperges en linzen

1

kleine rode ui

2

gekookte rode bieten

1 krop

babyromainesla

4

hamburgerbroodjes

150 g

tzatzikisalade

150 g

peen julienne

8

augurkenplakjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Burger-time! Vandaag op het menu: een burger van groene asperge en linzen.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aspergeburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en de bieten in plakjes. Haal de bladeren van de sla los. Verhit de grillpan. Snijd de hamburgerbroodjes overlangs doormidden. Leg de helften met de snijkanten naar beneden in de grillpan en gril 1 min.

2

Bestrijk alle snijkanten van de broodjes met de tzatzikisalade. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met de sla, bietjes, peen, aspergeburgers, augurk, nog wat peen, sla en ui. Dek af met de bovenste helften van de broodjes.

tip

combinatietipLekker met gegrilde maiskolven.