Hol­land­se maal­tijd­soep met aard­ap­pel en rook­worst

Een goede groentesoep gaat nooit vervelen. Zeker niet als-ie zo goedgevuld is als deze.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een goede groentesoep gaat nooit vervelen. Zeker niet als-ie zo goedgevuld is als deze. 4 personen
4 5

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereid de groentesoep volgens de aanwijzingen op de verpakking (maar zonder vermicelli) en voeg het water toe. Boen de roodschillige aardappelen schoon, snijd ze in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de soep. Laat 8 min. meekoken. Snijd ondertussen de Veluwse rookworst fijn in plakjes. Voeg de laatste 5 min. de Hollandse roerbakgroenten en de plakjes worst toe. Laat de soep nog 5 min. zachtjes koken. Serveer in diepe borden of kommen.

combinatietip:

Lekker met roggebrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse maaltijdsoep met aardappel en rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se maal­tijd­soep met aard­ap­pel en rook­worst

1
1
  • 1 pak verspakket groentesoep
  • 250 ml water

Bereid de groentesoep volgens de aanwijzingen op de verpakking (maar zonder vermicelli) en voeg het water toe.

2
2
  • 300 g roodschillige aardappelen

Boen de roodschillige aardappelen schoon, snijd ze in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de soep. Laat 8 min. meekoken.

3
3
  • 1 Veluwse fijne rookworst
  • 400 g Hollandse roerbakgroenten

Snijd ondertussen de rookworst fijn in plakjes. Voeg de laatste 5 min. de Hollandse roerbakgroenten en de plakjes worst toe.

4
4

Laat de soep nog 5 min. zachtjes koken. Serveer in diepe borden of kommen.

combinatietip:

Lekker met roggebrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.