Pas­ta car­bo­na­ra met cour­get­te en as­per­ges

Serveer pasta carbonara eens met asperges: écht een goede toevoeging.

(15) waardeer
italiaans hoofdgerecht Serveer pasta carbonara eens met asperges: écht een goede toevoeging. 4 personen
3 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de courgettes in plakken van een ½ cm. Verdeel de asperges en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout, schep om en rooster ca. 10 min in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven en bak nog 1 min. mee. Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los in een kom. Meng er de slagroom en de helft van de kaas door. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Neem de pan met spek van het vuur. Doe de pasta bij het spek en roer het eimengsel erdoor.
  4. Voeg eventueel kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Bestrooi met de rest van de kaas en royaal met peper. Serveer met de groenten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pasta carbonara met courgette en asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta car­bo­na­ra met cour­get­te en as­per­ges

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 350 g verse groene asperges
  • 2 courgette

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de courgettes in plakken van een ½ cm.

4
4
  • 1½ el traditionele olijfolie

Verdeel de asperges en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie.

5
5

Bestrooi met peper en eventueel zout, schep om en rooster ca. 10 min in het midden van de oven. Schep halverwege om.

6
6
  • 1½ el traditionele olijfolie
  • 200 g gerookte spekreepjes

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 1 teen knoflook

Pers na 4 min. de knoflook erboven en bak nog 1 min. mee.

8
8
  • 90 g Grana Padano kazen
  • 2 middelgrote eieren
  • 125 ml verse slagroom

Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los in een kom. Meng er de slagroom en de helft van de kaas door.

9
9

Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Neem de pan met spek van het vuur. Doe de pasta bij het spek en roer het eimengsel erdoor.

10
10

Voeg eventueel kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Bestrooi met de rest van de kaas en royaal met peper. Serveer met de groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.