Moe­der­dags­pa­ghet­ti met har­ten­ca­pre­se

Voor de liefste mama.

(9) waardeer
italiaans hoofdgerecht Voor de liefste mama. 4 personen
4 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, oregano en roerbakgroente 5 min. op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.
  2. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Snijd de mozzarella in plakken van een 1⁄2 cm. Verdeel de mozzarellaplakken over een bord. Was de snoeptomaten en snijd voor de tomatenhartjes het kontje van 32 tomaatjes schuin af. Halveer de rest van de tomaatjes en doe met de tomatenrestjes bij de tomatensaus.
  3. Neem steeds 2 gesneden tomaatjes en leg ze zo tegen elkaar aan, dat je een hartjesvorm krijgt. Verdeel de tomatenhartjes over de mozzarella en besprenkel met de basilicumolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
  5. Voeg als het water kookt de pasta toe en kook in 4 min. beetgaar. Neem de tomatensaus van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verdeel de spaghetti over diepe borden en verdeel de tomatensaus met gehaktballetjes erover. Serveer de hartencaprese erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 980 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 17  g
  • natrium 680 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 19 2017 , Allerhande Box Week 19 2018

Moederdagspaghetti met hartencaprese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Moe­der­dags­pa­ghet­ti met har­ten­ca­pre­se

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente courgette

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, oregano en roerbakgroente 5 min. op laag vuur.

2
2
  • 800 g tomatenblokjes
  • 2 tl kristalsuiker

Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.

3
3
  • 2 bollen mozzarella

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Snijd de mozzarella in plakken van een 1⁄2 cm.

4
4
  • 500 g snoepgroente tomaat

Verdeel de mozzarellaplakken over een bord. Was de snoeptomaten en snijd voor de tomatenhartjes het kontje van 32 tomaatjes schuin af.

5
5

Halveer de rest van de tomaatjes en doe met de tomatenrestjes bij de tomatensaus.

6
6

Neem steeds 2 gesneden tomaatjes en leg ze zo tegen elkaar aan, dat je een hartjesvorm krijgt.

7
7
  • 1 el basilicumolie

Verdeel de tomatenhartjes over de mozzarella en besprenkel met de basilicumolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 12 stuks Hollandse runderballetjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.

9
9
  • 500 g verse spaghetti

Voeg als het water kookt de pasta toe en kook in 4 min. beetgaar.

10
10

Neem de tomatensaus van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Verdeel de spaghetti over diepe borden en verdeel de tomatensaus met gehaktballetjes erover. Serveer de hartencaprese erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.