Kro­kan­te schnit­zel met zoe­te-aard­ap­pel­gra­tin en broc­co­li

Verrassend anders.

(11) waardeer
hoofdgerecht Verrassend anders. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Was de salade-ui en snijd in dunne ringetjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
  2. Breng een pan met de kookzuivel aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook 3 min. op laag vuur. Schep het aardappelmengsel in de ovenschaal en schep de knoflook en salade-ui erdoor. Bestrooi met de kaas, peper en eventueel zout. Zet onder in de oven en bak ca 30. min.
  3. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit 1 koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  4. Verhit in elke koekenpan 1 el olie. Bak in elke koekenpan 2 schnitzels op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin. Keer halverwege en voeg aan elke pan nog 1 el olie toe.
  5. Was ondertussen de broccoli. Verdeel in kleine roosjes, schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Voeg als het water kookt de broccoli toe en kook 4 min. Giet af. Verdeel de zoete-aardappelgratin, broccoli en schnitzels over de borden en garneer de broccoli met het amandelschaafsel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 19 2017 , Allerhande Box Week 42 2017

Krokante schnitzel met zoete-aardappelgratin en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te schnit­zel met zoe­te-aard­ap­pel­gra­tin en broc­co­li

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 4 salade-uien
  • 1 teen knoflook

Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Was de salade-ui en snijd in dunne ringetjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 250 ml kookzuivel

Breng een pan met de kookzuivel aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook 3 min. op laag vuur.

4
4

Schep het aardappelmengsel in de ovenschaal en schep de knoflook en salade-ui erdoor.

5
5
  • 100 g geraspte kaas voor groentegratin

Bestrooi met de kaas, peper en eventueel zout. Zet onder in de oven en bak ca 30. min.

6
6

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook.

7
7
  • 30 g amandelschaafsel

Verhit 1 koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

8
8
  • 4 el arachideolie
  • 4 gepaneerde schnitzels

Verhit in elke koekenpan 1 el olie. Bak in elke koekenpan 2 schnitzels op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin. Keer halverwege en voeg aan elke pan nog 1 el olie toe.

9
9
  • 800 g broccoli

Was ondertussen de broccoli. Verdeel in kleine roosjes, schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm.

10
10

Voeg als het water kookt de broccoli toe en kook 4 min. Giet af.

11
11

Verdeel de zoete-aardappelgratin, broccoli en schnitzels over de borden en garneer de broccoli met het amandelschaafsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.