Ver­se pap­par­del­le met fi­let­reep­jes en ru­co­la

Jouw avond is nu al geslaagd met deze Italiaanse pasta!

(11) waardeer
italiaans hoofdgerecht Jouw avond is nu al geslaagd met deze Italiaanse pasta! 2 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de ui schoon en snijd in parten. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en de groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm. Was de tomaten en halveer ze. Maak de knoflook schoon. Meng de tomaten met de ui, paprika en hele teen knoflook. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie. Rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep halverwege om.
  2. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Bestrooi de filetlapjes met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes ca. 7 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  3. Haal ondertussen de groente uit de oven en doe in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus en breng op smaak met peper.
  4. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel wat zout toe en kook in 3 min. beetgaar.
  5. Snijd de filetlapjes in dunne reepjes. Giet de pasta af en doe in een schaal. Schep de tomaten-paprikasaus en de rucola door de pasta. Verdeel als laatste het vlees erover, garneer met de pijnboompitten en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 16 2017 , Allerhande Box Week 6 2018

Verse pappardelle met filetreepjes en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se pap­par­del­le met fi­let­reep­jes en ru­co­la

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika

Maak de ui schoon en snijd in parten. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en de groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 teen knoflook

Was de tomaten en halveer ze. Maak de knoflook schoon. Meng de tomaten met de ui, paprika en hele teen knoflook. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 1 el arachideolie

Besprenkel met de olie. Rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep halverwege om.

5
5
  • 30 g pijnboompitten

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten in 3 min. goudbruin.

6
6
  • 220 g varkensfiletlapjes
  • 1½ tl gedroogde Italiaanse kruiden

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Bestrooi de filetlapjes met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.

7
7
  • 1 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes ca. 7 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

8
8

Haal ondertussen de groente uit de oven en doe in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus en breng op smaak met peper.

9
9
  • 250 g verse pappardelle

Voeg als het water kookt de pasta en eventueel wat zout toe en kook in 3 min. beetgaar.

10
10

Snijd de filetlapjes in dunne reepjes. Giet de pasta af en doe in een schaal.

11
11
  • 40 g rucola

Schep de tomaten-paprikasaus en de rucola door de pasta. Verdeel als laatste het vlees erover, garneer met de pijnboompitten en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.