In­di­a­se kip­spies­jes met broc­co­li en fris­se yog­hurt­saus

Proef de Indiase keuken in je eigen huis!

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Proef de Indiase keuken in je eigen huis! 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • sateprikker
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de rijst toe aan een pan. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Schep de kipdijfiletreepjes om met de olie en garam masala. Rijg de kipreepjes aan de satéstokjes, zodat je 8 spiesen hebt. Verhit de grillpan en gril de kipspiesjes in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Was ondertussen de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van 1 cm. Voeg, zodra het water kookt in de tweede pan, de broccoli en eventueel wat zout toe en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.
  4. Schil ondertussen de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommerhelften in kleinere stukken, rasp met de grove rasp en laat uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng in een schaaltje de yoghurt met de komkommer en munt (raita). Breng eventueel op smaak met zout.
  5. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schep de koriander en het limoenrasp en -sap door de rijst. Verdeel de rijst en broccoli over de borden, leg de kipspiesjes erbij en serveer met de raita.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 15 2017

Indiase kipspiesjes met broccoli en frisse yoghurtsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se kip­spies­jes met broc­co­li en fris­se yog­hurt­saus

1
1
  • 300 g basmatirijst

Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de rijst toe aan een pan.

2
2

Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

3
3
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 tl garam masala

Schep de kipdijfiletreepjes om met de olie en garam masala. Rijg de kipreepjes aan de satéstokjes, zodat je 8 spiesen hebt.

4
4

Verhit de grillpan en gril de kipspiesjes in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.

5
5
  • 500 g broccoli

Was ondertussen de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van 1 cm.

6
6

Voeg, zodra het water kookt in de tweede pan, de broccoli en eventueel wat zout toe en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.

7
7
  • 1 komkommer

Schil ondertussen de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit.

8
8

Snijd de komkommerhelften in kleinere stukken, rasp met een grove rasp en laat uitlekken.

9
9
  • 7½ g verse munt
  • 170 g Griekse yoghurt

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng in een schaaltje de yoghurt met de komkommer en munt (raita). Breng eventueel op smaak met zout.

10
10
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen

Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schep de koriander en het limoenrasp en -sap door de rijst.

11
11

Verdeel de rijst en broccoli over de borden, leg de kipspiesjes erbij en serveer met de raita.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.