In­di­a­se kip­spies­jes met broc­co­li & rijst

Proef de Indiase keuken in je eigen huis!

(27) waardeer
indiaas hoofdgerecht Proef de Indiase keuken in je eigen huis! 4 personen
3 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 sateprikkers
  • grillpan
  • grove rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Doe ondertussen de kipdijfiletreepjes in een kom en schep om met de olie en de garam masala. Rijg de kipreepjes aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  2. Breng ondertussen in een pan een laag water aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar en giet af.
  3. Schil ondertussen de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer op een grove rasp en laat uitlekken in een zeef. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng in een schaal de yoghurt, munt en geraspte komkommer tot een yoghurtsaus (raita). Breng eventueel op smaak met zout. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schep de koriander en het limoenrasp en -sap door de rijst. Serveer de kipspiesjes met de rijst, broccoli en raita.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 03 - Altijd weekend , Allerhande Box week 15 2017 , Allerhande Box Week 32 2018

Indiase kipspiesjes met broccoli & rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se kip­spies­jes met broc­co­li & rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 400 g scharrelkipdifiletreepjes
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 tl garam masala

Doe ondertussen de kipdijfiletreepjes in een kom en schep om met de olie en de garam masala. Rijg de kipreepjes aan de satéprikkers.

3
3

Verhit de grillpan en gril de spiesen in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

4
4
  • 500 g broccoli

Breng ondertussen in een pan een laag water aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes.

5
5

Kook de broccoli in 4 min. beetgaar en giet af.

6
6
  • 1 komkommer

Schil ondertussen de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit.

7
7
  • 7½ g verse munt

Rasp de komkommer op een grove rasp en laat uitlekken in een zeef. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.

8
8
  • 170 g YoGood Griekse yoghurt

Meng in een schaal de yoghurt, munt en geraspte komkommer tot een yoghurtsaus (raita). Breng eventueel op smaak met zout.

9
9
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen

Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

10
10

Schep de koriander en het limoenrasp en -sap door de rijst. Serveer de kipspiesjes met de rijst, broccoli en raita.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.