Kom­kom­mer­soep met gar­na­len

Deze keer geen garnalencocktail, maar een soep met garnalen als voorgerecht.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Deze keer geen garnalencocktail, maar een soep met garnalen als voorgerecht. 4 personen
4 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de komkommer, snijd over de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de sjalotten. Verhit de olie en fruit de sjalotten. Voeg de komkommer en bouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken.
  2. Snijd ondertussen de helft van de muntblaadjes fijn. Neem de pan van het vuur en voeg de muntblaadjes toe. Meng de helft van de crème fraîche erdoor. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel over de borden, verdeel de rest van de crème fraîche over de borden en verdeel de garnalen erover. Garneer met de rest van de muntblaadjes.

serveertip:

Je kunt deze soep ook lauwwarm of koud serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Komkommersoep met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kom­kom­mer­soep met gar­na­len

1
1
  • 1 komkommer

Was de komkommer, snijd over de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 1 el olijfolie

Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de sjalotten. Verhit de olie en fruit de sjalotten.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 500 ml groentebouillon

Voeg de komkommer en bouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken.

4
4
  • 8 takjes munt

Snijd ondertussen de helft van de muntblaadjes fijn. Neem de pan van het vuur en voeg de muntblaadjes toe.

5
5
  • 62½ g crème fraîche

Meng de helft van de crème fraîche erdoor. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 62½ g crème fraîche
  • 100 g Hollandse garnalen

Verdeel over de borden, verdeel de rest van de crème fraîche over de borden en verdeel de garnalen erover. Garneer met de rest van de muntblaadjes.

serveertip:

Je kunt deze soep ook lauwwarm of koud serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.