Qui­che met Leid­se boe­ren­kaas

Door de salade-ui bovenop de quiche te leggen, ziet-ie er fantastisch uit!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 670 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door de salade-ui bovenop de quiche te leggen, ziet-ie er fantastisch uit! 4 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kaasrasp
  • staafmixer met hoge beker
  • vierkante springvorm (24 x24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika in stukjes en meng door de bloemkoolrijst. Halveer de salade-ui in de lengte. Doe de eieren, crème fraîche en al-andalus in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Rasp de kaas en roer erdoor.
  2. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, verdeel het bloemkool-paprikamengsel over de bodem en schenk het eimengsel erover. Leg de salade-ui er naast elkaar op, snijd eventueel bij en druk licht aan. Bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm ca. 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 160 °C. Je kunt de quiche ook op kamertemperatuur serveren.

bereidingstip:

In plaats van boerenkaas kun je ook andere belegen kaas 30+ gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Quiche met Leidse boerenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che met Leid­se boe­ren­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 295 g geroosterde paprika's
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 2 bosjes salade-uien

Snijd de paprika in stukjes en meng door de bloemkoolrijst. Halveer de salade-ui in de lengte.

3
3
  • 4 eieren
  • 200 g crème fraîche
  • 2 tl al-andalus
  • 150 g Leidse belegen boerenkaas 30+

Doe de eieren, crème fraîche en al-andalus in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Rasp de kaas en roer erdoor.

4
4
  • 270 g vers bladerdeeg

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, verdeel het bloemkool-paprikamengsel over de bodem en schenk het eimengsel erover.

5
5

Leg de salade-ui er naast elkaar op, snijd eventueel bij en druk licht aan. Bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

6
6

Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm ca. 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 160 °C. Je kunt de quiche ook op kamertemperatuur serveren.

bereidingstip:

In plaats van boerenkaas kun je ook andere belegen kaas 30+ gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.