In­di­a­se rijst­scho­tel met ge­gril­de kip

In deze Indiase rijstschotel komen veel smaken samen.

(16) waardeer
indiaas hoofdgerecht In deze Indiase rijstschotel komen veel smaken samen. 4 personen
3 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2/3 van de olie in een grote hapjespan. Voeg de wokgroente toe en roerbak 2 min. Voeg de rijst en vadouvan toe en bak 2 min mee.
  2. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg samen met de bouillontabletten en het water toe aan de hapjespan. Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en laat op laag vuur 12 min. sudderen.
  3. Bestrijk ondertussen de kiphaasjes met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  4. Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer. Verdeel de rijstschotel over diepe borden. Leg de kiphaasjes erbij en serveer de Amsterdamse uien en de mangochutney er apart bij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 14 2017 , Allerhande Box Week 45 2017

Indiase rijstschotel met gegrilde kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se rijst­scho­tel met ge­gril­de kip

1
1
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 800 g Indonesische wokgroente
  • 275 g meergranenrijst
  • 4 tl vadouvan kruidenmix

Verhit de olie in een grote hapjespan. Voeg de wokgroente toe en roerbak 2 min. Voeg de rijst en vadouvan toe en bak 2 min mee.

2
2
  • 15 g peterselie
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 700 ml water

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg samen met de bouillontabletten en het water toe aan de hapjespan.

3
3

Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en laat op laag vuur 12 min. sudderen.

4
4
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk ondertussen de kiphaasjes met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.

6
6
  • 320 g Amsterdamse uien

Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer. Verdeel de rijstschotel over diepe borden.

7
7
  • 4 el mangochutney

Leg de kiphaasjes erbij en serveer de Amsterdamse uien en de mangochutney er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.