Spaan­se stoof met olijf en chi­po­la­ta

Wie heeft gezegd dat stoven altijd lang duurt? Dit gerecht staat in een kwartiertje op tafel.

(19) waardeer
spaans bijgerecht Wie heeft gezegd dat stoven altijd lang duurt? Dit gerecht staat in een kwartiertje op tafel. 4 personen
4 19

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan. Snijd elk chipolataworstje in 3 stukken en snijd de knoflook fijn. Bak de worst en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
  2. Voeg de cherrytomaten, olijven en kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Strooi vlak voor het serveren over de stoof.

combinatietip:

Lekker met rijst en gewokte spinazie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2017

Spaanse stoof met olijf en chipolata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se stoof met olijf en chi­po­la­ta

1
1
  • 1 el (olijf)olie
  • 450 g runderchipolata
  • 2 tenen knoflook

Verhit de olie in een hapjespan. Snijd elk chipolataworstje in 3 stukken en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Bak de worst en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 70 g tomatenpuree

Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 4 el groene olijven zonder pit
  • 250 ml kippenbouillon van tablet

Voeg de cherrytomaten, olijven en kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.

5
5
  • 10 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Strooi vlak voor het serveren over de stoof.

combinatietip:

Lekker met rijst en gewokte spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.