Spaan­se scho­tel met chi­po­la­ta­worst­jes, olij­ven & ge­bak­ken gnoc­chi

Groen en rood knallen uit de pan als je alle ingrediënten van deze schotel bij elkaar voegt.

(24) waardeer
spaans hoofdgerecht Groen en rood knallen uit de pan als je alle ingrediënten van deze schotel bij elkaar voegt. 4 personen
4 24

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 4/5 van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met eventueel zout in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen elk chipolataworstje in 3 stukken en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan. Bak de worst en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
  3. Laat de olijven uitlekken en voeg samen met de cherrytomaten, de halve kippenbouillontablet en 200 ml heet water toe, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.
  4. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Strooi over de schotel en serveer met de gebakken gnocchi.

bereidingstip:

Je kunt de schotel al 1 dag van tevoren maken. Verwarm op laag vuur en bak de gnocchi voor serveren.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 93 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.800 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2017 , Allerhande Box Week 35 2018

Spaanse schotel met chipolataworstjes, olijven & gebakken gnocchi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se scho­tel met chi­po­la­ta­worst­jes, olij­ven & ge­bak­ken gnoc­chi

1
1
  • 4 el (olijf)olie
  • 1000 g gnocchi

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met eventueel zout in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2
2
  • 8 runderchipolataworstjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el (olijf)olie

Snijd ondertussen elk chipolataworstje in 3 stukken en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan.

3
3
  • ¾ tl gerookt paprikapoeder
  • 70 g tomatenpuree

Bak de worst en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 180 g groene olijven zonder pit
  • 500 g cherrytomaten
  • ½ kippenbouillon van tablet

Laat de olijven uitlekken en voeg samen met de cherrytomaten, de halve kippenbouillontablet en 200 ml heet water toe, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.

5
5
  • 200 g spinazie
  • 15 g platte peterselie

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Strooi over de schotel en serveer met de gebakken gnocchi.

bereidingstip:

Je kunt de schotel al 1 dag van tevoren maken. Verwarm op laag vuur en bak de gnocchi voor serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.