Chi­ne­se roer­bak met zwar­te-bo­nen­saus

De saus van zwarte bonen en knoflook zorgt voor de echte Chinese smaak van dit gerecht.

(5) waardeer
chinees hoofdgerecht De saus van zwarte bonen en knoflook zorgt voor de echte Chinese smaak van dit gerecht. 2 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon en snijd in 4 parten. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 1 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en roerbak 3 min. mee op middelmatig vuur. Schep af en toe om.
  2. Meng ondertussen het water met de zwarte bonen knoflooksaus en de suiker en roer tot een gladde saus. Voeg de saus en de mie toe aan de roerbakgroente. Verwarm nog 1 min. en schep goed om. Verdeel over de borden en garneer met de cashewnoten, koriander en partjes limoen.

serveertip:

Lekker met een frisse komkommersalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2017

Chinese roerbak met zwarte-bonensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se roer­bak met zwar­te-bo­nen­saus

1
1
  • 125 g Chinese eiermie
  • 7½ g verse koriander
  • 1 limoen

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon en snijd in 4 parten.

2
2
  • 1 el (arachide)olie
  • 225 g garnalen

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 1 min. op hoog vuur.

3
3
  • 400 g Chinese roerbakgroente, kool-sugarsnaps

Voeg de roerbakgroente toe en roerbak 3 min. mee op middelmatig vuur. Schep af en toe om.

4
4
  • 1 el water
  • 2 el zwarte bonen knoflooksaus
  • 1 tl kristalsuiker

Meng ondertussen het water met de zwarte bonen knoflooksaus en de suiker en roer tot een gladde saus.

5
5

Voeg de saus en de mie toe aan de roerbakgroente. Verwarm nog 1 min. en schep goed om.

6
6
  • 30 g verfijnde ongezouten cashewnoten

Verdeel over de borden en garneer met de cashewnoten, koriander en partjes limoen.

serveertip:

Lekker met een frisse komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.