bewaar
Noedelroerbak met zwarte-bonensaus
Noedelroerbak met zwarte-bonensaus
bewaar

Noedelroerbak met zwarte-bonensaus

De saus van zwarte bonen en knoflook zorgen voor smaak van dit gerecht.

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

2 personen

125 g

Chinese eiermie

7½ g

verse koriander

1

limoen

1 el

(arachide)olie

225 g

garnalen

400 g

Chinese roerbakgroente, kool-sugarsnaps

1 el

water

2 el

zwarte bonen knoflooksaus

1 tl

kristalsuiker

30 g

verfijnde ongezouten cashewnoten

De saus van zwarte bonen en knoflook zorgen voor smaak van dit gerecht.

Aan de slag

1

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon en snijd in 4 parten. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 1 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en roerbak 3 min. mee op middelmatig vuur. Schep af en toe om.

2

Meng ondertussen het water met de zwarte bonen knoflooksaus en de suiker en roer tot een gladde saus. Voeg de saus en de mie toe aan de roerbakgroente. Verwarm nog 1 min. en schep goed om. Verdeel over de borden en garneer met de cashewnoten, koriander en partjes limoen.

tip

serveertipLekker met een frisse komkommersalade.