Noe­del­roer­bak met kip, as­per­ges en een ei­tje

Lekker snel klaar en je groenten houden een bite.

(10) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Lekker snel klaar en je groenten houden een bite. 4 personen
3 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water voor de noedels én een pan met een laag water voor de asperges aan de kook. Was ondertussen de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Kook de asperges in de pan met het laagje water 2 min. en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit ondertussen 2/3 van olie in een wok en roerbak de kipblokjes 3 min. Voeg de spitskool, prei, peen en de asperges toe en roerbak nog 4 min.
  3. Neem als het water kookt de andere pan van het vuur en laat de noedels 4 min. wellen. Doe in een vergiet en laat uitlekken.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren.
  5. Schep de noedels en de oosterse vinaigrette door de groenten. Verdeel over diepe borden en verdeel de gebakken eieren erover. Bestrooi met de gebakken uitjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 13 2017 , Allerhande Box Week 35 2017

Noedelroerbak met kip, asperges en een eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­roer­bak met kip, as­per­ges en een ei­tje

1
1

Breng een ruime pan water voor de noedels én een pan met een laag water voor de asperges aan de kook.

2
2
  • 1 bos verse groene asperge

Was ondertussen de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze in schuine stukken van 3 cm.

3
3

Kook de asperges in de pan met het laagje water 2 min. en laat uitlekken in een vergiet.

4
4
  • 2 el (arachide)olie
  • 350 g scharrelkipblokjes knoflook-kruiden

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de kipblokjes 3 min.

5
5
  • 200 g gesneden spitskool
  • 200 g fijngesneden prei
  • 150 g peen julienne

Voeg de spitskool, prei, peen en de asperges toe en roerbak nog 4 min.

6
6
  • 250 g Chinese eiermie

Neem als het water kookt de andere pan van het vuur en laat de noedels 4 min. wellen. Doe in een vergiet en laat uitlekken.

7
7
  • 1 el (arachide)olie
  • 4 middelgrote eieren

Verhit ondertussen de olie in de koekenpan en bak de eieren.

8
8
  • 4 el oosterse vinaigrette

Schep de noedels en de oosterse vinaigrette door de groenten. Verdeel over diepe borden en verdeel de gebakken eieren erover.

9
9
  • 4 el gebakken uitjes

Bestrooi met de gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.