Thai­se scho­tel met kip, mie en pind­adres­sing

Vers en gevarieerd, net als de Thaise keuken!

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Vers en gevarieerd, net als de Thaise keuken! 4 personen
2 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng twee ruime pannen met water aan de kook voor de noedels en voor de sugarsnaps. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Bestrijk de kip met de helft van de sesamolie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 7 min. goudbruin. Keer halverwege.
  2. Neem als het water kookt, één pan van het vuur en laat de mie 4 min. wellen. Doe in een vergiet, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken.
  3. Voeg de sugarsnaps toe aan de andere pan met kokend water en kook in 3 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in schuine plakjes.
  4. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met het sap, de rest van de olie, soja- en chilisaus, pindakaas en het water tot een dressing. Verdeel de mie, kip, taugé, komkommer en sugarsnaps over de borden. Serveer met de dressing.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 12 2017

Thaise schotel met kip, mie en pindadressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se scho­tel met kip, mie en pind­adres­sing

1
1
  • 300 g kipfilet

Breng twee ruime pannen met water aan de kook voor de noedels en voor de sugarsnaps. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.

2
2
  • 1 el sesamolie

Bestrijk de kip met de sesamolie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 7 min. goudbruin. Keer halverwege.

3
3
  • 250 g eiermie

Neem als het water kookt, één pan van het vuur en laat de mie 4 min. wellen. Doe in een vergiet, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken.

4
4
  • 200 g sugarsnaps

Voeg de sugarsnaps toe aan de andere pan met kokend water en kook in 3 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water.

5
5
  • 1 komkommer

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in schuine plakjes.

6
6
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

7
7
  • 1 el sesamolie
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 2 el zoete chilisaus
  • 100 g pindakaas met stukjes noot
  • 2 el water

Meng het rasp met het sap, de olie, soja- en chilisaus, pindakaas en het water tot een dressing.

8
8
  • 250 g taugé

Verdeel de mie, kip, taugé, komkommer en sugarsnaps over de borden. Serveer met de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.