bewaar
Taco's met kruidige zalmfilet en avocado
Taco's met kruidige zalmfilet en avocado
bewaar

Taco's met kruidige zalmfilet en avocado

Kruidige zalm met romige avocado in een knapperige taco: kan het nóg beter?

20 min. bereiden
5 min. oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

2 personen

300 g

verse zalmfilet

10 g

Verstegen kruidenmix voor zalm

2 el

traditionele olijfolie

1

eetrijpe avocado

150 g

mais in blik

250 g

snoepgroente tomatenmix

10 g

verse platte peterselie

6

tacoschelpen

60 ml

zure room

Kruidige zalm met romige avocado in een knapperige taco: kan het nóg beter?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de zalm in de lengte. Bestrooi de zalmfilets rondom met de kruidenmix voor zalm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de zalmfilets op middelhoog vuur in 5-6 net gaar. Keer halverwege.

2

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Halveer de snoeptomaatjes en snijd de peterselie fijn. Verwarm de tacoschelpen ca. 5 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

3

Meng ondertussen ⅔ van de gehalveerde snoeptomaten met de peterselie en de rest van de olie. Verdeel de rest van de snoeptomaten, de mais, avocado, zalm en zure room over de taco’s. Serveer de tomatensalade erbij.

tip

algemeenVis is goed voor de gezondheid. Vis bevat onverzadigde vetzuren welke goed zijn voor de cholesterolspiegel.

combinatietipLekker met een partje citroen voor een fris accent.