Ta­co's met krui­di­ge dil­le-ci­troen­zalm­fi­let

Kruidige zalm met romige avocado in een knapperige taco: kan het nóg beter?

(19) waardeer
hoofdgerecht Kruidige zalm met romige avocado in een knapperige taco: kan het nóg beter? 2 personen
4 19

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de zalm in een gelijk stuk per persoon en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking van het zakje Maggi Mals en Kruidig.
  2. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Halveer de snoeptomaatjes en snijd de peterselie fijn. Verwarm de tacoschelpen ca. 5 min. in het midden van de voorverwarmde oven.
  3. Meng ondertussen ⅔ van de gehalveerde snoeptomaten met de peterselie en de olie. Verdeel de rest van de snoeptomaten, de mais, avocado, zalm en zure room over de taco’s. Serveer de tomatensalade erbij.

combinatietip:

Lekker met een partje citroen voor een fris accent.

Tip:

Vis is goed voor de gezondheid. Vis bevat onverzadigde vetzuren welke goed zijn voor de cholesterolspiegel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 62 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2017

Taco's met kruidige dille-citroenzalmfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co's met krui­di­ge dil­le-ci­troen­zalm­fi­let

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 300 g verse zalmfilets
  • 2 vellen mix voor Mals en Kruidig Zalm Dille-Citroen

Snijd de zalm in een gelijk stuk per persoon en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking van het zakje Maggi Mals en Kruidig.

3
3
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

4
4
  • 150 g mais in blik
  • 250 g snoepgroente tomatenmix
  • 10 g verse platte peterselie

Snijd het vruchtvlees in plakjes. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Halveer de snoeptomaatjes en snijd de peterselie fijn.

5
5
  • 6 tacoschelpen

Verwarm de tacoschelpen ca. 5 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie

Meng ondertussen ⅔ van de gehalveerde snoeptomaten met de peterselie en de olie.

7
7
  • 60 ml zure room

Verdeel de rest van de snoeptomaten, de mais, avocado, zalm en zure room over de taco’s. Serveer de tomatensalade erbij.

combinatietip:

Lekker met een partje citroen voor een fris accent.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.