Oven­pas­ta met pes­to en ru­co­la­s­ala­de

Pasta pesto fan? Maak 'm eens op deze manier! Zullen de kinderen ook leuk vinden.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 825 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pasta pesto fan? Maak 'm eens op deze manier! Zullen de kinderen ook leuk vinden. 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  2. Bekleed ondertussen de hele binnenkant van de springvorm met bakpapier. Verhit 2/3 van de olie in een wok en roerbak de roerbakgroente 3 min. Klop ondertussen de eieren los met de crème fraîche en pesto. Schep samen met de roerbakgroente door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel over de taart. Bak de taart in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  3. Meng ondertussen de rucola met de rest van de olie en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer de pesto-pennetaart met de rucolasalade.

combinatietip:

Lekker om de taart met basilicumblaadjes te bestrooien voor een extra smaakaccent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2017, Allerhande Box Week 36 2017

Ovenpasta met pesto en rucolasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­pas­ta met pes­to en ru­co­la­s­ala­de

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 300 g penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Bekleed ondertussen de hele binnenkant van de springvorm met bakpapier. Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakgroente 3 min.

4
4
  • 4 middelgrote eieren
  • 125 g crème fraîche
  • 92½ g pesto alla Genovese

Klop ondertussen de eieren los met de crème fraîche en pesto.

5
5

Schep samen met de roerbakgroente door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan.

7
7
  • 125 g mozzarella

Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel over de taart. Bak de taart in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

8
8
  • 75 g rucola
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 30 g saladepijnboompitten

Meng ondertussen de rucola met de rest van de olie en bestrooi met de pijnboompitten.

9
9

Serveer de pesto-pennetaart met de rucolasalade.

combinatietip:

Lekker om de taart met basilicumblaadjes te bestrooien voor een extra smaakaccent.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.