Mos­se­len in spi­cy to­ma­ten­saus

Mosselen op z'n Spaans met chorizo en tomatensaus: bueno!

(2) waardeer
hoofdgerecht Mosselen op z'n Spaans met chorizo en tomatensaus: bueno! 2 personen
3 2

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kaasschaaf

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange repen. Meng de komkommerlinten met de rijstazijn.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes. Snipper de sjalot. Verhit een soeppan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur 3 min. Voeg de sjalot toe en fruit 30 sec. mee. Voeg de tomato frito en mosselen toe.
  3. Kook de mosselen op hoog vuur met de deksel op de pan in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig. Verdeel de mosselen met de saus over de borden. Serveer met de salade.

combinatietip:

Voor een compleet hoofdgerecht serveer je de mosselen met knoflookbroodjes: verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer 2 petit pains spelt (zak 4 stuks, AH Liefde & Passie) in de lengte en besmeer de snijvlakken met 50 g knoflookboter (bakje 100 g). Bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 52 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7  g
  • natrium 2.000 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2017

Mosselen in spicy tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­se­len in spi­cy to­ma­ten­saus

1
1
  • 1 komkommer
  • 1½ el rijstazijn

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange repen. Meng de komkommerlinten met de rijstazijn.

2
2
  • 2 kg verse mosselen

Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt.

3
3

Spoel de rest van de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu openstaan. Laat de goede mosselen uitlekken in een vergiet.

4
4
  • 62½ g Spaanse chorizo
  • 1 sjalot

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes. Snipper de sjalot.

5
5

Verhit een soeppan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur 3 min.

6
6
  • 350 ml tomato frito

Voeg de sjalot toe en fruit 30 sec. mee. Voeg de tomato frito en mosselen toe.

7
7

Kook de mosselen op hoog vuur met de deksel op de pan in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

8
8

Verdeel de mosselen met de saus over de borden. Serveer met de salade.

combinatietip:

Voor een compleet hoofdgerecht serveer je de mosselen met knoflookbroodjes: verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer 2 petit pains spelt (zak 4 stuks, AH Liefde & Passie) in de lengte en besmeer de snijvlakken met 50 g knoflookboter (bakje 100 g). Bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.