bewaar
Sushisoep
Sushisoep
bewaar

Sushisoep

Sushilover? Maak er eens soep van in plaats van de bekende rolletjes. Echt lekker!

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

sushirijst

400 ml

kokosmelk

1 liter

water

2

kippenbouillontabletten

3 cm

verse gember

3 el

rijstazijn

300 g

verse zalmfilet

½

komkommer

1

avocado

2 tl

wasabipaste

1 tl

geroosterd zwart sesamzaad

1 bakje

nori snack

Sushilover? Maak er eens soep van in plaats van de bekende rolletjes. Echt lekker!

Aan de slag

1

Doe de sushirijst in een zeef en spoel af onder de kraan. Doe de rijst in een pan samen met de kokosmelk, het water en de bouillontabletten. Schil de gember, snijd in stukken en voeg toe aan de rijst. Breng aan de kook en laat de soep ca. 20 min. met de deksel op de pan koken tot de rijst helemaal zacht is. Meng er ⅔ van de rijstazijn door. Verwijder de gember uit de soep.

2

Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes van 1 cm. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd de avocado in plakjes. Verdun de wasabi met de rest van de rijstazijn.

3

Schep de rijstsoep in de kommen. Leg de komkommer, avocado en zalm erop. Besprenkel met de wasabidressing en bestrooi met het sesamzaad. Leg er per kom 2 norisnacks op en serveer de rest erbij. Serveer met eetstokjes en een lepel.

tip

algemeenVerwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.