Cour­get­te­gra­tin uit de oven met ver­se zalm en spi­na­zie

Een gratin met aardappelen én courgette.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een gratin met aardappelen én courgette. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de courgette en snijd in dunne plakken van een ½ cm dik. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook 1 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Blijf goed omscheppen. Doe de spinazie in een vergiet, laat uitlekken en druk met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit de spinazie.
  2. Meng de kookroom met de rozemarijn en snijd de zalm in blokjes van 2 cm. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel vervolgens de spinazie en zalm erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel hierover dakpansgewijs om en om de courgette en de rest van de aardappelschijfjes. Schenk het roommengsel erover en bestrooi met de panko. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 11 2017

Courgettegratin uit de oven met verse zalm en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­gra­tin uit de oven met ver­se zalm en spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de courgette en snijd in dunne plakken van een ½ cm dik.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 400 g spinazie

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook 1 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.

4
4

Blijf goed omscheppen. Doe de spinazie in een vergiet, laat uitlekken en druk met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit de spinazie.

5
5
  • 250 ml kookroom
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 295 g zalm
  • 400 g aardappelschijfjes

Meng de kookroom met de rozemarijn en snijd de zalm in blokjes van 2 cm. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal.

6
6

Verdeel vervolgens de spinazie en zalm erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 400 g aardappelschijfjes

Verdeel hierover dakpansgewijs om en om de courgette en de aardappelschijfjes.

8
8
  • 50 g panko

Schenk het roommengsel erover en bestrooi met de panko. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.