Ge­bak­ken se­sam­rijst met kip­sa­té en groen­te uit de wok

In dit gerecht kook je de rijst niet alleen, je wokt ‘m ook mee met de wokgroenten, sesamolie, gembersiroop en ketjap.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht In dit gerecht kook je de rijst niet alleen, je wokt ‘m ook mee met de wokgroenten, sesamolie, gembersiroop en ketjap. 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook met de deksel op de pan in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Verhit de grillpan en gril de kipblokjes in ca. 7 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Was de salade-ui en snijd in dunne ringetjes. Verhit de olie in de wok of hapjespan en roerbak de wokgroente en knoflook 5 min. op hoog vuur.
  4. Klop het ei los en voeg toe aan de groente. Roer na 10 sec. los en voeg de rijst en salade-ui toe. Bak al omscheppend 5 min. op hoog vuur. Meng de sesamolie, gembersiroop en ketjap erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de rijst en kipblokjes over kommetjes. Garneer met de sesammix.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 11 2017

Gebakken sesamrijst met kipsaté en groente uit de wok

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken se­sam­rijst met kip­sa­té en groen­te uit de wok

1
1
  • 300 g basmatirijst

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe.

2
2

Breng opnieuw aan de kook en kook met de deksel op de pan in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

3
3
  • 300 g gemarineerde kipsatéblokjes

Verhit de grillpan en gril de kipblokjes in ca. 7 min. gaar. Keer regelmatig.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje salade-ui

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Was de salade-ui en snijd in dunne ringetjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 800 g Aziatische wokgroenten sojabonen

Verhit de olie in de wok of hapjespan en roerbak de wokgroente en knoflook 5 min. op hoog vuur.

6
6
  • 1 ei

Klop het ei los en voeg toe aan de groente. Roer na 10 sec. los en voeg de rijst en salade-ui toe. Bak al omscheppend 5 min. op hoog vuur.

7
7
  • 2 el sesamolie
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el ketjap

Meng de sesamolie, gembersiroop en ketjap erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 1½ el sesammix

Verdeel de rijst en kipblokjes over kommetjes. Garneer met de sesammix.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.