Sof­t­ijs van ba­naan met es­pres­so-aman­de­len van De­ni­se Kort­le­ver

Degene die ooit ontdekt heeft dat je van bevroren bananen heerlijk ijs kunt maken, verdient een prijs.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Degene die ooit ontdekt heeft dat je van bevroren bananen heerlijk ijs kunt maken, verdient een prijs. 4 personen
4 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bananen in plakjes en vries ze in ca. 3 uur in.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de amandelen met 1/5 van het espressopoeder en 1/3 van de maple syrup en verspreid over de bakplaat. Bak 10 min. en laat de noten iets afkoelen, voor je ze grof hakt. Doe de bevroren banaanplakjes in de keukenmachine en pureer ze met de amandelmelk en de rest van het espressopoeder. Het mengsel verandert langzaam van structuur: van korrelige stukjes banaan tot uiteindelijk romig softijs. Schraap af en toe langs de zijkanten van de kom als dat nodig is.
  3. Schep het softijs in de kommen en verdeel er de grofgehakte amandelen over. Besprenkel met de rest van de maple syrup en serveer meteen.

Tip:

Heb je geen sterke keukenmachine? Laat de banaan dan eerst iets ontdooien en voeg wat extra amandelmelk toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Softijs van banaan met espresso-amandelen van Denise Kortlever

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sof­t­ijs van ba­naan met es­pres­so-aman­de­len van De­ni­se Kort­le­ver

1
1
  • 4 bananen

Snijd de bananen in plakjes en vries ze in ca. 3 uur in.

2
2
  • 80 g amandelen
  • 1 tl espressopoeder
  • 1 el maplesyrup

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de amandelen met het espressopoeder en de maple syrup en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Bak 10 min. en laat de noten iets afkoelen, voor je ze grof hakt.

4
4
  • 50 ml amandelmelk
  • 4 tl espressopoeder

Doe de bevroren banaanplakjes in de keukenmachine en pureer ze met de amandelmelk en de rest van het espressopoeder.

5
5

Het mengsel verandert langzaam van structuur: van korrelige stukjes banaan tot uiteindelijk romig softijs.

6
6

Schraap af en toe langs de zijkanten van de kom als dat nodig is.

7
7
  • 2 el maplesyrup

Schep het softijs in de kommen en verdeel er de grofgehakte amandelen over. Besprenkel met de rest van de maple syrup en serveer meteen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.