Brunch­bowl met cot­ta­ge­chee­se, ei, avo­ca­do en sla

Met zo'n verrukkelijke bowl en een kop bijzondere thee kan je dag toch niet meer stuk?

(15) waardeer
lunch Met zo'n verrukkelijke bowl en een kop bijzondere thee kan je dag toch niet meer stuk? 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een steelpan water aan de kook. Kook de eieren 6½ min. (Het eiwit is dan gestold en de dooier nog zacht.) Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.
  2. Verdeel de bladsla over ruime kommen. Verdeel de cottagecheese en de plakjes avocado erover. Halveer de eieren en verdeel over de kommen. Besprenkel met de sriracha sauce.

combinatietip:

Lekker met verse gemberthee. Snijd hiervoor 4 cm gember (per 2 personen) in dunne plakjes. Verdeel over 2 mokken en giet er heet water op.

Tip:

Deze hartige bowl is ook lekker als ontbijtgerecht.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Brunchbowl met cottagecheese, ei, avocado en sla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brunch­bowl met cot­ta­ge­chee­se, ei, avo­ca­do en sla

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Breng een steelpan water aan de kook. Kook de eieren 6½ min. (Het eiwit is dan gestold en de dooier nog zacht.) Laat de eieren schrikken en pel ze.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.

3
3
  • 80 g jonge bladsla met rucola
  • 400 g AH cottage cheese

Verdeel de bladsla over ruime kommen. Verdeel de cottagecheese en de plakjes avocado erover.

4
4
  • 2 el sriracha sauce

Halveer de eieren en verdeel over de kommen. Besprenkel met de sriracha sauce.

combinatietip:

Lekker met verse gemberthee. Snijd hiervoor 4 cm gember (per 2 personen) in dunne plakjes. Verdeel over 2 mokken en giet er heet water op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.