bewaar
Aardappelsalade met bietjes en zalm
Aardappelsalade met bietjes en zalm
bewaar

Aardappelsalade met bietjes en zalm

De waanzinnige kleuren in deze salade laten alle verschillende smaken zien: lekker!

20 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

pommes gourmandine

200 g

verse doperwten

500 g

gekookte rode biet

1

kleine rode ui

1

citroen

7½ g

verse dille

2 el

extra vierge olijfolie

75 g

waterkers

250 g

warmgerookte zalmstukken

De waanzinnige kleuren in deze salade laten alle verschillende smaken zien: lekker!

Aan de slag

1

Snijd de aardappelen in stukjes van 2 cm en kook in een pan met water en eventueel zout 12 min. Kook de erwten de laatste 8 min. mee.

2

Schil ondertussen de bieten en snijd ze in stukjes van 2 cm. Snijd de ui in dunne halve ringen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de ui, het citroenrasp en 2 el (per 4 personen) citroensap door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de dille grof. Giet de aardappelen en doperwten af en meng met de dille en de olie. Breng op smaak met peper.

3

Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Breek de zalm in grove stukken. Verdeel de aardappelen, bietjes, waterkers en zalm over de kommen. Serveer direct. Lekker met extra partjes citroen.

tip

bereidingstipJe kunt deze salade tot en met stap 2 maximaal 3 dagen van tevoren bereiden. Laat de aardappelsalade volledig afkoelen en bewaar apart van de bietjes afgedekt in de koelkast.