Cur­ry ma­dras met schar­rel­kip en kriel­tjes

Easy curry!

(33) waardeer
indiaas hoofdgerecht Easy curry! 4 personen
4 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Boen ondertussen de ongeschilde krieltjes schoon, halveer en voeg toe aan het kokende water. Kook in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta 1 min. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 5 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.
  3. Snijd ondertussen de kipfilet in dunne repen. Was de paprika’s, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve ringen. Was de tomaten en snijd in blokjes. Voeg de kipreepjes, paprika en tomaat toe aan de curry en stoof nog 10 min. zachtjes mee.
  4. Pers de limoen uit en breng de curry op smaak met het limoensap. Schep de krieltjes door de curry en verdeel over diepe borden of kommen. Garneer met de cashewnootjes.

bereidingstip:

Je kunt de curry 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 22  g
  • natrium 440 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 10 2017 , Allerhande Box Week 41 2017 , Allerhande Box Week 17 2018

Curry madras met scharrelkip en krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cur­ry ma­dras met schar­rel­kip en kriel­tjes

1
1
  • 1 kg krieltjes

Breng een ruime pan water aan de kook. Boen ondertussen de ongeschilde krieltjes schoon, halveer en voeg toe aan het kokende water. Kook in 15 min. gaar.

2
2

Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 2 el arachideolie
  • 120 g madras-currypasta

Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta 1 min.

4
4
  • 400 g kokosmelk

Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.

5
5

Laat met de deksel op de pan 5 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.

6
6
  • 380 g kipdijfilet
  • 2 rode puntpaprika's

Snijd ondertussen de kipfilet in dunne repen. Was de paprika’s, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve ringen.

7
7
  • 2 tomaten

Was de tomaten en snijd in blokjes. Voeg de kipreepjes, paprika en tomaat toe aan de curry en stoof nog 10 min. zachtjes mee.

8
8
  • 1 limoen

Pers de limoen uit en breng de curry op smaak met het limoensap.

9
9
  • 30 g stukjes cashewnoot

Schep de krieltjes door de curry en verdeel over diepe borden of kommen. Garneer met de cashewnootjes.

bereidingstip:

Je kunt de curry 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.